Bitlis’in Tatvan ilçesinden gelen helikopter kazası haberi yüreklerimizi dağladı. 11 kahraman vatan evladının şehadete yürümesi bütün Türk milletini derinden yaraladı. Sorunlu bir coğrafyadayız ve her tarafı ihanetle çevrelenmiş bir ülkeyiz. Bu güzel ülkemizi her ne pahasına olursa olsun var etmenin, yüceltmenin yeni bir bedelini ödemek mecburiyetinde kaldık. Olay bir kaza olsa da, kahraman askerlerimizin asıl görevinin ülkemizin varlığını ve birliğini hedef alan kahpelere aman vermemek, kalleş teröristleri yok etmek ve Türk milletinin huzurunu sağlamak olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Bu hainler, bu kahpeler, bu kalleşler, bu soysuzlar, bu kanı bozuk sürü olmasaydı, belki de bu uçuşa gerek kalmayacaktı ve bu bedel de ödenmeyecekti.

İNLERİNİZ BAŞINIZA YIKILACAK

Bu gerçek orta yerde dururken, HDP’li Sezai Temelli denilen soysuzun devleti suçlamaya uğraşması, karşı karşıya kaldığımız ihanetin ne kadar büyük ve ne kadar tehlikeli olduğunu bir defa daha ortaya koymuştur. Bu alçağa göre kış şartlarında askeri hareketlilik bir iktidar politikasıymış. Dolayısıyla iktidar bir helikopter kazasıdır deyip helikopterin hatasına işi bağlayarak aynı Gara’da olduğu gibi kenara çekilemezmiş.

Bre hain, kış şartlarında askeri hareketlilik durup dururken mi oluyor? Bu devlet, arkasında durduğunuz, bütün imkânlarınızla yol verdiğiniz katil teröristleri, bölücü hainleri görmezden mi gelsin? Meydanı bu it sürüsüne bırakıp geri mi çekilsin? Yoksa senin yıkım hayallerinde olduğu gibi “vadedilmiş topraklar” diyerek, ülkenin bir bölümünü İsrail’e mi teslim etsin? Kandil’in tasmalı uşakları kime ne anlatıyor? Gara’daki ininizin darmadağın edilmesinden belli ki çok rahatsız olmuşsunuz. Hiç merak etmeyin, kimsenin kenara çekildiği yok ve bu katil teröristler hangi deliğe girerlerse girsinler bulunup yok edileceklerdir. Gara gibi Sincar ve Kandil de başlarına yıkılacaktır. Kandilli sürüngenlerin entari giymeleri kendilerini kurtarmaya yetmeyecektir.

BU ALÇAKLIK GÖRMEZDEN GELİNEMEZ

Her olay, her gelişme HDP denilen bu ihanet ve terör odağının bir an önce hukuk önünde hak ettiği şekilde cezalandırılması ve bir daha ortaya çıkamayacakları şekilde kapatılması gerektiğini net şekilde gösteriyor. Bu paylaşımı yapan, bu lafları eden birinin TBMM gibi bir gazi mekânda bulunması, bu milletin sırtından maaş alması zulümdür. Bu zulme daha fazla göz yumulamaz. Temelli gibilerin temelinin başka yerlerde atıldığı, bu ülkeyle ve bu milletle bir ilgi ve bağlantılarının olmadığı kesindir. Dolayısı ile HDP denilen ihanet odağının bu milletin sinir uçlarıyla oynamasına daha fazla izin verilemez. Bu alçaklık görmezden gelinemez.

HAK ETTİKLERİNİ BULMALILAR

Aslında kahramanlarımızı yazmak için bilgisayarın başına geçmiştim. Fakat bu soysuzun paylaşımını görünce, acım daha da katlandı. Bunlara meydanı bırakmamak gerektiğini düşündüm. Bu kalleşlerin ihanetleri yüzünden çok acılar yaşadık, çok kayıplar verdik. Ve bunlar var oldukça, biz bu acıyı daha çok yaşamak zorunda kalırız. Dolayısı ile eli silahlı da olsa, boynuna kravat da taksa, bu hainler hak ettikleri şekilde cezalandırılmadan ne bu devlete, ne Türk milletine, ne şehitlerimize huzur olmayacaktır. Dağdaki katillerle mücadelede ne kadar kararlıysak, kahraman güvenlik güçlerimiz canları pahasına bu hainlere nasıl göz açtırmıyorsa, istisnasız her alanda ve hukuk ölçüleri içinde aynı şeyi yapmak zorundayız. İşte o zaman şehitlerimizin ruhu şâd olacak, işte o zaman Osman Erbaş komutanımız ve diğer 10 yiğidimiz rahat uyuyacaktır.

İSTİSMAR OLMASIN

Kazanın nasıl olduğu, niye olduğu ayrı bir tartışmadır. Hiç şüphesiz devletimiz her türlü araştırmayı, soruşturmayı yapacak ve gerekli tedbirleri alacaktır. Acımız büyüktür. Ancak kimse bunu istismara kalkışmamalıdır. Meseleyi başka yerlere çekmeye, devleti aciz göstermek gibi bir alçaklığa kimse tevessül etmemelidir. Ne oldukları, nereden gelip nereye gittikleri bizce malum olan güruh, kerameti kendinden menkul sözde uzmanlar, yine ilk dakikadan itibaren ortalığa dökülmüş, ipe sapa gelmez şeylerle milletin zihnini bulandırmak ve meseleyi çarpıtmak için seferber olmuşlardır. Bunlara itibar edilmemeli, ciddiye alınmamalıdır. Bizim bütün temennimiz, beklentimiz ve dileğimiz bir daha benzer kazaların olmamasıdır. Gerekli dersler elbette çıkarılacak ve yeni tedbirler mutlaka alınacaktır.

VATAN SAĞ OLSUN

Hepsi bu milletin büyük ve unutulmaz bir değeri olan, her biri bu ülkenin geleceği için güzel hayaller kuran, yüksek hedefler koyan şehitlerimiz için ne söylesek, ne yazsak yetersiz kalır. Gururumuz ve onurumuz olan kahramanları hiçbir zaman unutmayacağız. Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, şehitlerimizin ailelerinin ve hepimizin başı sağ olsun. Rabbimden niyazım, sabır ve metanetimizi arttırması, böylesi felaketlerden milletimizi ve güvenlik güçlerimizi korumasıdır. Vatan sağ olsun.