Sergen Yalçın, bir kez daha geneli bozmadan küçük isim ve taktik değişikliği yaparak kakımını sahaya sürdü. Aytemiz Alanyaspor deplasmanında orta alanda yararlandığı Tyler Boyd’u bu kez sağ kanada gönderen Yalçın, Kevin Prince Boateng’i orta alanda Mohammed Elneny ile ikiledi. Savunmanın hemen önünde oynama alışkanlığı olan Atiba Hutchinson forvet arkasında, Burak Yılmaz’ın yanında ikinci santrfor gibi öndeydi.

MKE Ankaragücü ne olduğunu anlamadan, Atiba iki kez ceza alanına girdi. İlkinde gönderdiği gollük pas dört oyuncunun arasında boşa gitti. İkincisinde kazandırdığı penaltı, Burak Yılmaz’ın ayağından gol oldu. Ligde kalmak için her maçtan puan almak zorunda olan Ankaragücü de aslında ‘üç puan’ kadrosu ile sahadaydı. Maçın ilk dakikalarında da niyetini de belli ederek başladı maça… Sahadaki onbirde hem önde baskı yapabilecek hem de uzun toplara atak yapacak forvet de vardı, orta alanda rakibinin düzenini bozabilecek isimler de. Erken Beşiktaş golü, baştaki hesapları ve morali etkiledi.

MKE Ankaragücü kendini bulma sürecindeyken ikinci Beşiktaş golünün gelebileceği pozisyonda hakem Arda Kardeşler, ‘iyi bir savunma (!) hamlesiyle’ Burak Yılmaz’ın ceza alanı içinde topla buluşmasını engelledi. Pozisyona yazarımız hakem hocası Ali Kunak’ın gözüyle bakarsak, en temel hakem eğitimi eksikliğine dikkat çekerek, “Arda senin orada ne işin var?” diye sorardık. Sonra topu kalesinden uzağa iten MKE Ankaragücü, kanatlardan taşıdığı toplarla ceza alanı içine etkili ortalar yaptı. Orta alandan atılan derinlemesine paslarla Beşiktaş savunmasının arkasını sarkan Sarı-Lacivertliler, heyecan üretti, ancak sonuca gidemedi. İlk yarıyı rakip alanda bitiren konuk takım ikinci yarıya da aynı yerde başladı. Eşitlik golünün peşine düşen MKE Ankaragücü baskılı oynarken, Beşiktaş, maçı kopartacak pozisyonları ani ataklarda aradı. Rakibinin ilk baskısından sonra Siyah-Beyazlılar, daha fazla konuk takım alanında oynadı. Sarı-Lacivertli futbolcular da dirençlerini düşürmeden arayışlarını sürdürdü.

Zaman zaman topun bir o kalede, bir bu kalede göründüğü tempolu oyun, futbolseverler için pozisyon zenginliği olmasa bile sürükleyicilik anlamında güzeldi. Ve Adem Ljajic’in süper golü… MKE Ankaragücü’nün uzatma penaltısı geldi ardından… Maç gösterdi ki, MKE Ankaragücü böyle oynamayı sürdürüp biraz şansla, lig için umutlanabilir, ancak bu oyun, gelecek hafta oynayacağı derbide Beşiktaş’a yetmeyebilir.