Ankaragücü eğer kazanamazsa, yeni sezon Birinci Ligde ne yapacağını düşünmeye başlayacaktı. Üstelik böyle önemli bir maç öncesinde iki önemli oyuncusu birbirine girdi.

Teknik yönetim, tercih hakkını savunmadan yana kullandı. Forvet Gerson Redrigues kadro dışı, savunucu Ante Kulusic, üstelik kaptan olarak sahada… Bir başka kaptan daha vardı sahada…

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, o kadar eksiği vardı ki, altyapıda yıllarını geçiren 17 yaşındaki Emin Bayram’a hem forma hem de kaptanlık çifte sorumluluk verdi.

Ankaragücü’nün bu kadar kritik bir maçta, tercihini savunmadan yana olması, savunmanın her zaman forvet takımın yendiği klasik bir antrenman gerçekliğiydi. Sarı Lacivertliler, taktiğini ‘yemeyeyim nasılsa atarım’ üzerine kurmuştu.

İlk yarıda Galatasaray tek şut atamazken, Ankaragücü’nün ciddi sayılacak iki pozisyonu vardı. İkinci yarıya da ev sahibi etkili başladı. Baskı kurdu. Bunlardan birinde Galatasaray kaptanının hatasından önce penaltı, ardından gol buldu.

Ve, gole en çok yaklaştığı pozisyon serbest vuruşta, direkten dönen topu olan Galatasaray, Avrupa yolundan uzaklaşmaya devam etti.