Spor Toto Süper Lig’in şampiyonunu belirleyecek maç, heyecanı çok yüksek bir havada başladı.

Spor Toto Süper Lig’in şampiyonunu belirleyecek maç, heyecanı çok yüksek bir havada başladı. Kolay değil, Türkiye’yi gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek ‘en iyi’ iki takımı, kimin ön eleme oynamadan devler ligine gireceğini belirleyecekti.

Gerilim o kadar yüksekti ki maç boyunca, yalnız sahadakiler değil, kulübeler de son derece gergindi. Medipol Başakşehirli Raid Baljic’in attığı gol sonrasında yaptığı hareket, taktiksel bir hamle gibiydi. 500 kadar taraftarıyla şampiyonluk yarışı yapan konuk takım, gerilimden daha çok yararlanabileceğini hesaplamıştı.

Ancak plan Emre Belözoğlu’nun sakatlanmasıyla bozuldu. Orta alan yönetimini ele geçiren Galatasaray, ilk yarıyı rakip alanda bitirdi. İkinci yarıya etkili başladı. Yıldızı Sofiane Feghouli ile golü buldu. İki tane daha attı. VAR saymadı. Ardından bir tane daha atıp öne geçti. Kalan dakikalar oyunu Galatasaray sahasında oynanır hale getirdi. Kulübe geriliminin çarptığı Fatih Terim ve yardımcısı Hasan Şaş tribünün yolunu tuttu. Kulübeden çıkan Terim, şampiyonluğun yolunu rakip alana gitmekte değil, kendi alanını savunmakta buldu. Topla olmasa da, topsuz iki kişiyi başında tutan Mbaye Diagne yerine Semih Kaya’yı oyuna aldı. Sonuçta, Galatasaray 22’nci kez şampiyon oldu. Ve bu maç dedi ki: “Şampiyonluk güzel ama gelecek sezon kendini toparlamazsan, Şampiyonlar Ligi’nin figüran olursun”...