Bir takım düşünün, sistemi top çevirmek, top çevirmek ve top çevirmek. Boşluk bulana kadar sabırla oynamak. Yani Atiker Konyaspor. Yani, Aykut Kocaman stili...

Bir takım düşünün, sistemi top çevirmek, top çevirmek ve top çevirmek. Boşluk bulana kadar sabırla oynamak. Yani Atiker Konyaspor. Yani, Aykut Kocaman stili...

Beşiktaş’ın onlara uyacak zamanı yoktu. Şu an da milli takım seçicisi, haziranda teknik direktörü Şenol Güneş, aslında rakibinin oyun stilini bozacak bir anlayışla sahaya çıktı.

Her ne kadar sistem Beşiktaş’a ait görünse de, öncelik rakibin en etkili orta-göbek bölgesini kapatmaktı. Domagoj Vida, Necip Uysal ile en geride, önlerinde kesici sert savunmacı Atiba Hutchinson, Gary Medel... Bu savunmanın 4’te 3’ünü halletmek demekti. Kalan 4’te 1’lik bölüm, kişisel beceri ve dikkate bağlıydı. Buna da hiçbir teknik direktör bir şey yapamazdı.

Savunmanın ötesi, Beşiktaş’ın saldırı timiydi. Adem Ljajic yönetiminde, bilindik entstrümanlar vardı sahada.

İsimler Beşiktaşlıydı, ancak, başlangıç Konyaspor’du. Siyah-Beyazlılar, ezberlediğinin dışında, orta alanda çok pas yaparak oynadı. Bu konuk takımın ezberini bozdu. Ellerine geçen topu iki pas yapamadan kaybettiler. Bunlardan birisinde Medel kaptı, Burak Yılmaz araya bıraktı, Adem Ljajic de golü yaptı.

Oysa bu stil Atiker Konyaspor’undu. Konuk takım, beş dakika golün rehavetini yaşayan Beşiktaş’ın bir anlık gafletinden yararlandı, Ömer Ali eşitliği sağladı.

Golden sonra, pası bıraktı Beşiktaş, kendi bildiğine döndü. Topu kanatlara taşıdı. Şut attı, orta yaptı. Baskı sırasında kazanılan serbest vuruşu Burak Yılmaz gol yaptı.

İkinci yarı ilk yarının bitişindeki gibi başladı. Beşiktaş kanatlardan oynadı. Ortada Burak Yılmaz’ı buluşturmaya çalıştı. Onbeş dakika-yirmi dakikalık dönemde pozisyonlar da buldu.

Sonrasında o dakikaya kadar bile rakibinden 8 kilometre fazla koşan konuk takım, kendi oyununu oynama şansı yakaladı. Ve kendi gibi oynarsa ne yapabileceğini oyuna sonradan giren Moryke Fofana’nin bitirişi ile kanıtladı.

Uzatmalarda Shinji Kagawa’nın çaprazdan işi bitirdiği pozisyonda geceyi 10 kurtarışla bitiren Serkan Kırıntılı’yı avladı, skoru belirledi.

Ve son söz; asist yapan, gol atan, duvar olan, boşluk yaratan Burak Yılmaz’ın oyununa bakarak...

Güneş’in milli takım basın toplantısında dediğini hatırlatmak isteriz;
“Daha iyisi yoksa neden daha yaşlısı oynamasın?”