İLK yarıyı kötü başlangıç, seri galibiyetler, iki geri bir ileri, üç ayrı dönemde geçiren Beşiktaş, ikinci yarının ilk maçına istikrar ve şampiyonluk iddiasıyla hazırlandı. Rakip lider Demir Grup Sivasspor’du. Bu maçtan alacağı galibiyet Siyah-Beyazlılara ve lige çok anlam kazandıracaktı. Harcama limitleri kıskacında transfer yapamayan Beşiktaş, kadrosundaki en formda oyuncuları ve Abdullah Avcı’nın dizilişi ile sahaya çıktı. Amaç lideri yenmekti.

Hafta içinde sakatlarını iyileştiren Demir Grup Sivasspor da, teknik direktör Rıza Çalımbay’ın, “En zor maçımız” diyerek işaretlediği maça iddialı çıktı. Bu maçtan alınacak galibiyet, en yakın rakibin dört puan önünde bitirdiği ligin ikinci yarısı için güç ve artan umut anlamına gelecekti. Ligin geleceğini de yakından ilgilendiren karşılaşmaya neredeyse golle başladı, konuk takım. Erdoğan’ın serbest vuruşundan gelen top, uzaktan gelen şutlarda başarısızlığı istatistik oluşturan Loris Karius’un ellerinden sekerek ağları buldu. Gol, lideri keyiflendirirken, Beşiktaş’ı hırslandırdı. Siyah-Beyazlılar, rakibinin üzerine gitmeye çalıştı. Konuk takımın kendi ezberini yansıtma becerisi, ev sahibini zora soktu. Sinirlerin gerilmeye başladığı anda orta alanda yapılan bir hata, Nkoudou’nun çabukluğu, kazanılan serbest vuruş, Burak Yılmaz’ın şutu, DG Sivasspor kalecisi Samassa’nın yetersiz hamlesi, Adem Ljajic’in uyanıklığı ile skora denge getirdi.

Eşitliği sağlayan Beşiktaş, üstünlük için atak yapmaya çalışırken, topla daha iyi oynayan, sahaya daha iyi yayılan Demir Grup Sivasspor, oyunun hakimiyetini eline geçirdi. İlk yarının sonu gelmek üzereyken şık bir pas trafiği sonucunda bir kez daha öne geçmeyi de başardı.

Beşiktaş geride olmanın getirdiği itici güçle ikinci yarıya önde başladı. İlk yarının sonunda istediği oyunu oynayıp, skoru yakalayan lider Sivasspor, daha geriye yaslanıp, önde bulduğu geniş alanı hızlı hücumlarda kullanmayı planlamıştı. Bu planını sonuca dönüştürebileceği pozisyonları üretti de…

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, inatla yaptığı ancak, her seferinde takımın bir kanadını kırdığı, ‘sağ açık Caner Erkin’ yanlışından 60’ncı dakikada döndü. Deneyimli futbolcunun en çok asist ürettiği kendi yerine dönmesi, Abdoulay Diaby’in, Gökhan Gönül’ün de önünü açarak sağ kanada canlılık katması oyunun şeklini değiştirdi. 

Siyah-Beyazlılar, iki kanatlı baskısını artırarak rakibi ablukaya aldı. Uğur Çiftçi’nin karışık pozisyonda VAR yardımıyla kırmızı kart görmesi ile lider bir eksildi. Avcı, on kişi rakibine karşı savunmayı eksiltip, Umut Nayır’ı ikinci forvet olarak oyuna sokarak maçı Sivasspor sahasına yıktı.Yoğun baskı, ceza alanında, hatta kale sahası içinde yaşanan karamboller, zaman zaman Sivasspor’un tekli-ikili girişimleri ile maç bitti. Ve, DG Sivasspor kendi ezberinin sonucuna ulaşıp şampiyonluk için dev bir adım attı. Beşiktaş, Avcı’nın bir saatlik kayıp taktiğinin kurbanı oldu.