Demir Grup Sivasspor maçındaki yenilgide ‘Hatalıyız’ diyerek sorumluluğu üstlenen Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, hafta içinde hataları düzeltmek için çaba harcadı. Hedef, ilk kez taraftarın önünde oynayacağı resmi maçtan galibiyetle ayrılmaktı.

Ve maç başladı. Beşiktaş, Göztepe karşısına geçen haftanın yokları Loris Karius ve Jeremian Lens’li kadrosuyla çıktı. İlk onbire hasret Oğuzhan Özyakup sahada, üç yeni transfer ve Ricardo Quaresma gibi bir çilingir yedekler arasındaydı. Taraftarın büyük gürültüsü ve çılgın bir baskıyla oynadı ilk dakikalarda Siyah-Beyazlılar…

Ne Avcı taktiği, ne de Güneş taktiği... Hiç birinden eser yoktu. Beşiktaşlı futbolcular sağlı sollu bastırdı. Güven Yalçın’ın şutunun direkten dönmesi bir şanssızlık anıydı. Sonrasında Göztepe topu orta alana kadar itti. Ardından Beşiktaş sahasına doğru…

Bu ileri çıkış oyuna pozisyonsuz ataklar dengesi sağladı. Top bir o kale, bir diğer kale önüne kadar gitti, geldi. Konuk takımın dengeleri bozan saldırgan oyunu, Beşiktaş’ın oyun kurmasını engelledi. Oyun, paslaşma, taktik düşüncenin sahaya yansımasından çok, taktiksiz, topu alanın bir çabuk rakip kaleye gitmeye çabaladığı ‘koş koş’ şekline dönüştü.

Bu koşuşturma içinde Oğuzhan Özyakup’un uzaktan şutu direkten dönerken Beşiktaş adına ikinci şanssızlık yaşanırken, uzatma dakikalarında Caner Erkin’in, Güven Yalçın’a çarptırdığı (!) topun ağlara gitmesi ise şanstı. İlk yarının kapanışında golü attıran Caner Erkin, ikinci yarının başında bu kez topu kimseye çarptıramadan ağlara gönderince, Beşiktaş rahatladı. Göztepe’nin “Hiç değilse bir gol” diyerek daha kontrolsüz öne çıkışı, Siyah-Beyazlılar’ın daha geniş alan, pozisyon ve gol bulmasını sağladı.

Sonuçta, Beşiktaş kazandı… Buraya bir parantez açarak yazıyı tamamlayalım. Avcı hafta içinde taktik olarak takımını hazırladı belki, ancak çok önemli bir adımı atamadı. Yol arkadaşı Orhan Ak’tan vazgeçti.

Hasan Şaş istifasını açıkladığının ertesi günü, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Birlikte geldik, birlikte gideriz, nereye?” diyerek (ki Hasan Şaş da camia içinden büyük tepki alıyor) geri döndürürken, Avcı, Ak’ı tutamadı.

Yani yıllarca taraftarsız takımda istediğini yaparken hiçbir tepkiyle karşılaşmayan Avcı, ilk darbede surlarında gedik açtırdı. Bu gedik, bir an önce üst üste galibiyetlerle kapatılmazsa…