SERGEN Yalçın’ın gelmesi ile birbiri ardına alınan iki galibiyet ve takımın üzerine sinen zirve heyecanı ile çıktı maça Beşiktaş. Medipol Başakşehir deplasmanından alınacak üç puan, hem zirvenin içindeki rakibe yakınlaşmak hem de kalan maçlar için umudun artması anlamına gelecekti. Taze teknik direktör Yalçın, kazanan kadrosundan eksik olan Gökhan Gönül’ün yerine sakatlıktan çıkan Jeremian Lens’i sahaya sürdü. Orta alanda bir türlü moralini ve futbolunu yükseltemeyen Adem Ljajic’i kenara alıp, yeni transfer Kevin Prince Boateng’i ilk maçtaki etkisini tekrarlaması için ilk on birde oynattı.

Ev sahibi, kendi oyununu, kendi ezberini bilen oyunculardan kuruluydu. Rakibe önlem almak yerine, kendi işine bakan tarzda sahadaydı. Çift santrforu, hareketli sağ ve sol kanadı, göbekte sağlam basan ‘teknik’ oyuncuları vardı. Acelesi olmayan ev sahibi, kazanmak için koşması gereken konuk takımın orta alanda top kapma mücadelesi, ilk yarım saat boyunca, şut atmadan, kalecileri sıkıntıya sokmadan geçti. Sonrasında biraz olsun hareketlenen, ceza alanı dışından da olsa şut atmaya başlayan Siyah Beyazlılar, oyunu rakip alana yıktı. Kaleye atılan bir iki şut, ceza alanına yapılan ortalar sonuç vermeyince, ilk yarı golsüz sona erdi.

İlk yarıda oyunu kendi alanında kontrol edip, rakibin solunda Caner Erkin’inin üzerinden Edin Visca ile hücum denemeye çalışan Medipol Başakşehir, ikinci yarıya Lens’in olduğu kanada Elia ile yüklenerek başladı. İlk yarının aksine topun hakimi olmak yerine rakibin pas arasına girerek top kapmaya çalışan Beşiktaş, böylesi bir pozisyonda kaptığı topta kendi dengesini bulamadan gelişen ani atakta kalesinde golü gördü. Yediği golden sonra topa sahip olarak, rakip alana daha fazla yüklenmeye başlayan Beşiktaş, uzaktan da olsa çerçeveyi bulan şutlar attı. Planlı olmasa da pozisyon gereği kaleyi gördüğü yerden vuran Siyah Beyazlılar, karşısında Mert Günok’u buldu. Deneyimli milli kaleci kurtarışlarıyla takımını ayakta tuttu.

Göbekten oyunu delemeyeceğini gören Sergen Yalçın, işlemeyen kanatlarına can getirmek için iki Adem Ljajic ve Tyler Boyd hamlesi yaptı. Amaç, rakip savunma arasında tek başına kalan Burak Yılmaz’ı biraz daha fazla beslemek, savunmadan seken toplarda da geride gelenlerin şutlarıyla skoru bulmaktı. Rakibin baskısını kendi ceza alanı çevresinde kalabalıklaşarak engellemeye çalışan ev sahibinin Teknik Direktörü Okan Buruk, kalabalığı biraz daha arttırarak, son dakikaları bitirme hamlesi yaptı. Arada kapılacak hızlı hücum toplarıyla da skoru garantiye almayı hesapladı. Teknik Direktörlerin hamlesi sonucunda Beşiktaş kalabalığı delemedi, Medipol Başakşehir hızlı hücumları sonlandıramadı. Ve, Beşiktaş’ın Sergen Yalçın’ın gelmesiyle görmeye başladığı rüya gelecek sezona kaldı.