Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, haftalar önce bu maçı işaret ederek, “Lider olacağız” demişti. O zamandan aklında Galatasaray’ı yenip, liderlik koltuğunu almak vardı. Ancak, hesapladığı gibi olmadı. Sarı Kırmızılılar, koltuğu çok daha önce bırakınca Yalçın’a lider olmak değil, liderliği korumak kaldı. Bunun için de zorunlu Welinton değişikliği dışında, golcüleri, oyun planı, saha içi dağılımı her zamanki gibi çıktı sahaya.

Ligden çok, kazandığı ya da kaybettiği maçların ardından sürekli ‘transfer’ konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in planı daha çok savunmaya yönelikti. Önde oynamak, kanatlardan orta yapmak planda yoktu.

Konuğun kilitlediği oyunun ilk yarısında Marcao’nun iki pozisyonu heyecan yarattı. Birinde attığı şutu Atiba çizgiden çıkarttı, diğerinde orta sahadan geri pasında Larin, ÇK Rizespor’a yaptığı gibi cezayı kesemedi.

İkinci yarıya daha etkin başlayan Beşiktaş, Diagne de atılınca iyice baskısını hissettirmeye başladı. Tek yaratıcı oyuncusu Arda, tek atak yönü sol kanat olan Sarı Kırmızılılar, yapmadığı ortayı, vermediği pası unutup golcüsünün yokluğunda işini şansı bıraktı.

Her iki teknik direktörün değişiklikleri, oyunun yerini ve şeklini değiştirmedi.

Galatasaray’da Terim’in ‘yenemiyorsan yenilme’ düşüncesinin uzantısı ‘kapanırım, kaparım’ planı, örneğin Darıca Gençlerbirliği’ne olduğu gibi Beşiktaş’a sökmedi.