Daha önce 25 kez karşılaşmış iki takım... 12 kez Beşiktaş, 8 kez Demir Grup Sivasspor kazanmış. Yani öyle bir takım diğerine baskın bir üstünlüğü yok. Ayrıca, ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı, bu maçın ev sahibi kazanmış. İstatistikler, maç öncesinde ‘şu kazanır’ diye bir sonuç vermeyince, o zaman maç öncesi motivasyonlara bakarak bir tahmin yürütülebilir. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Medipol Başakşehir’in kayıplar vermeye başladığı ligde, düne kadar “Şampiyonlar Ligi” olan hedefi, “Şampiyonluk” olarak güncelledi, maç öncesinde… Bu da demek oluyor ki, Siyah Beyazlıların ‘mutlak’ kazanması gerekiyordu, heyecanını sonraki haftalara taşımak için.

Ligin rahatları arasında görünen Demir Grup Sivasspor’un üst sıra şansı yoktu, ancak, alt taraf o kadar karışıktı ki, herhangi bir tehlikeden korunmak için kazanmalıydı. Bakıldığında motivasyonlar da yaklaşıktı… İki takımın da kazanmak için ciddi nedenleri vardı. Konuk teknik adam, şimdiye dek bir kez yan yana oynattığı Adem Ljajic ve Shinji Kagawa’yı teknik üstünlük için, Attiba Hutchinson ve Dorukhan Toköz’ü savunma artısı, Burak Yılmaz’ı da formda bitiriciliği için sahaya sürdü.

Buna karşın ev sahibi Teknik Adam Hakan Keleş, taktiğini, savunmayı sağlama alıp, rakibin ‘devşirme’ sol beki Garry Medel’in kanadını hızlı ayaklarıyla yıkarak kazanmak üzerine kurmuştu. Ev sahibinin atak başladığı maçın 10’ncü dakikasından sonra kontrolü eline geçiren Beşiktaş, daha fazla pas yaptı, topla daha fazla rakip alanda gezindi. Hareketli oyunda olmasa da duran toplarla pozisyonlar üretti. Bunlardan birinde öne çıkan iki stoperinden İsimat Mirin’in vuruşunda top direkten döndü, Domagoj Vida vurdu, gol oldu.

Golün ardından kısa süreli ev sahibi baskısını savuşturan Siyah Beyazlılar, yine duran top için top yekün ileriye çıktı. Adem Ljajic’in ortaladı top savunma tarafından uzaklaştırıldı. Topu önünde bulan Diabete’nin ‘öldürücü’ deparı ile ceza alanına girişi, Loris Karius’un avlayışı Siyah Beyazlılara ders niteliğindeydi. İkinci yarıda Beşiktaş, biraz daha rakip kaleye yakın oynamaya başladı. Savunma dağılımını çok iyi yapan ev sahibi, konuğunun tehlike bölgesinden uzak yaptığı paslara izin verdi. Bir de kapacağı toplarla ani atak şansı kovaladı.

Siyah Beyazlılar, kilidi Adem Ljajic ve Shinji Kagawa’nın pas ve şutlarıyla çözmeye çabaladı. Olmayınca Güneş, bu kez Japon futbolcunun yerine, Güven Yalçın’ın oyuna alarak golcü sayısını arttırdı. O da kilidi çözmeye yetmedi. Ve Burak Yılmaz… Serbest vuruşta topun arkasına geçti. Yaklaşık 28 metre mesafe vardı. Vurdu. Mükemmel gol, Beşiktaş’a yeni hedefine doğru dev bir adım attırdı.