Herkesin aklından geçirdiğini tekrarlamak gibi olacak ama, futbol tüm unsurlarıyla güzel. Taraftarı olmayan, tribünleri dolmayan maç derbi de olsa, sahada oynayan futbolcuların değeri milyonlarca avro da olsa, taraftar olmayınca bu işin keyfi yok. Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki maç da, yağmurun çatıdaki yankısı, kenardan yükselen bir-iki uyarı sesi ve futbolcuların ‘Ah! Hocam! Hadi!’ sesleriyle ‘sessizce’ oynandı. Her iki takım da, kazanmak istiyordu. Her iki teknik direktör de üç puan için gerekli taktiği verdikleri futbolcularını ‘sessiz’ sahaya sürdü.

Beşiktaş’ın genç çalıştırıcısı Sergen Yalçın, son iki haftadır kazanan kadrosunda ‘radikal’ değişiklik yapmadan emanetçi Jeremian Lens’i kenara alıp, yeri sahibi Gökhan Gönül’e forma verdi.

Galatasaray’ın deneyimli ‘rekortmen’ Teknik Direktörü Fatih Terim, daha başlamadan maça damgasını vurdu. 8 maç üst üste kazanan geçen hafta ligin en sıkıntılı deplasmanından bir puanla dönen kadrosuna neşter vurdu. Takımın ileriye temposunu arttıran, ligin asist kralı Ömer Bayram’ın yerine Younes Belhanda’yı sahaya sürdü. Terim’in dışında kimsenin kerametini bilmediği Faslı futbolcu, Mariano-Sofiane Feghouli dişlisini bozdu. Mario Lemina, Jean Michael Seri ikilisini eksik bıraktı. Üstelik son haftalarda ceza alanı içinde topla buluşunca neler yapacağını kanıtlayan Radamel Falcao’yu ‘ortasız’ bıraktı.

Galatasaray’ın taktik bozukluğundan pozisyon üretemeyeceğini çözen Beşiktaş, ilk onbeş dakikanın ardından Sarı Kırmızılı takımın kalesine yüklenmeye başladı. Taktik olarak sahasında topu kabul etmesi Henry Onyekuru avantajı nedeniyle şansını arttırabilecek Galatasaray, bu konuda önlemini iyi alan Siyah Beyazlıları aşamadı. Ve Terim ikinci yarıda bir yarıyı kaybettiği taktikten vazgeçerek Ömer Bayram’ı, görevine iade etti. Hamle gecikmişliği, Ömer Bayram orta, Falcao kafa, az farkla aut pozisyonu ile ilk sinyalini verdi. Yapılan değişiklik sonrasında dikine oynamaya başlayan Galatasaray karşısında Beşiktaş, ani atak kartını açtı. Amaç, üzerine gelen ev sahibinin savunma arkasındaki boşluklarından yararlanmaktı. Ne Beşiktaş yararlandı, ne Galatasaray kendini toparlayabildi.

Trabzonspor-Medipol Başakşehir maçının ikişer puan kaybına karşın, kazanmak yerine ‘idare’ tercihini ortaya koyan Terim, bu sonucun yolunu açtı. Sonuçta, takımı şampiyonluk potasına sokan teknik direktör, rakiplerinin puan kaybettiği haftada eline geçirdiği fırsatı kullanmak yerine, Younes Belhanda’yı tercih ediyorsa, denecek tek bir şey kalıyor geriye….

“Kıymetini bil Belhanda!”…