Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Sel uyarılarına karşı yavaş, siyasi hesap için hızlı!

Sel uyarılarına karşı yavaş, siyasi hesap için hızlı!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Siyaset bilimcileri, özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın yönettikleri şehirlerin sorunlarına bir çözüm bulmadan, yeni bir proje hayata geçirmeden, liyakatle görevlerini yapmadan tekrar nasıl seçimleri kazandıklarını enine-boyuna incelemelidir. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu görevi dışında her şeyle görünerek, ABB Başkanı Mansur Yavaş ise hiçbir konuda ortada görünmeyerek beş yılını tamamlayıp, bir beş yıl daha aynı sistemle koltuk işgal etmek için seçimin kazananları oldular. Aklı başında hangi CHP’liye sorsanız, bu belediye başkanlarının Ankara ve İstanbul’a hiçbir hizmet üretemediğini, yeni bir proje hayata geçiremediğini söylüyor. Ankara ve İstanbul’un büyük dert haline gelen ulaşım meselesi artarak devam ediyor. Ama bu ikili sadece uzaktan izliyor. Bu ikilinin sürekli sınavda kaldığı bir başka konu ise kar ve yağmur sebebiyle oluşan felaketlerde beceriksizlikleri ile vurdumduymazlıkları olmaktadır. Biri, İstanbul’da sel olduğunda Bodrum tatil pozları ve kar yağdığında da İngiltere Büyükelçisi ile rakı-balık programlarıyla hafızalara duyarsızlığıyla kazındı; diğerinde ise Ankara’da 6 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde İngiltere’de olduğu haberi çok konuşuldu.  Büyük bir sel felaketi yaşandığı halde günlerce ortada görülmemişti ve bu sel felaketinde hayatını kaybedenlerden birisi de CHP Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olan İlkay Yiğit isimli vatandaşımızdı.

Bu sel felaketlerinden sonra da yine defalarca Ankara ve İstanbul birçok felakete maruz kaldı. Bu ikili onlarda da hep sınıfta kaldı. Ekrem İmamoğlu, siyasi hesapları için İBB Başkanlığını sadece köprü niyetine kullanıyor. İstanbul halkının meseleleri onun için hiçbir şey ifade etmiyor. Bu yönüne de zaten herkes alışmış... Burada rolünü çok iyi oynayan ve Ankara’ya çivi dahi çakmadan “Ankara’yı modern şehir yaptı” diye pazarlanan Mansur Yavaş’ın, Ankara’daki sel felaketlerindeki ilginç tutumlarıdır.

Mansur Yavaş’ın duyarsızlıkları ve beceriksizlikleri yıllar geçse de hiç değişmiyor. Bakın 2022 yılında da onunla ilgili yine aynı tespitleri yapmışım:

“Geçtiğimiz ay Ankara’da sürekli seller yaşanırken, Ankara Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara halkını şiddetli yağışlar ve seller için uyarırken, CHP’nin diğer Ağustos Böceği kılıklı Belediye Başkanlarıyla Eskişehir’den bildiri pozu veriyordu.

          Geçtiğimiz hafta içinde Ankara Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara halkını yine şiddetli yağış ve seller için uyardığında Mansur Yavaş hazırlıklar içinde nöbette olması gerekirken, Ankara Kapalı Spor Salonunda fidayda oynuyordu. Bir gün sonra Ankara yine selin altında kaldı ve 21 yaşındaki Buse Nur Doğanay isimli üniversiteye hazırlanan gencimiz bodrum kattaki evini sel basması sonucu boğularak hayatını kaybetti. Mansur Yavaş cenaze törenine bile katılmadı. Çünkü hala sosyal medyada dönen fidayda oyun havası videolarının etkisindeydi.”

***

Mansur Yavaş geçtiğimiz günlerde sel felaketleri karşısında gelenekselleşmiş halini yine sürdürdü.

Ankara Valiliği 22 Mayıs 2024 günü  "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre bugün öğle saatlerinden itibaren görülecek gök gürültülü sağanağın, Ankara'da kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." şeklinde uyarı yaptığı halde, Mansur Yavaş “MHP düşmanlığı ve CHP sevdası için” Kayseri/Pınarbaşı ilçesinde 2 Haziran’da yenilenecek seçimler için 24 Mayıs Cuma günü Pınarbaşı’na miting yapmaya gitti. O günde Ankara’da yine sel oldu. Araçlar yolda kaldı. Bazı evleri ve işyerlerini su bastı. 4-5 yaşlarındaki iki kardeş sel sularına kapılarak ölümden döndü. Mansur Yavaş ise resmi uyarılar ortada iken şiddetli yağışların sel felaketi oluşturmaması için önlemlerini alarak, görevinin başında durması gerekirken, o MHP’ye olan kinini ve nefretini tatmin etmek için Pınarbaşı’nda miting yapmaya gitti.

Mansur Yavaş, uydurulan “Efsane Başkan” şeklindeki bir hikâye ile yoluna bakıyor. Görüldüğü gibi bir sorumluluk, duyarlılık, görev ahlakı namına bir hassasiyeti yok… Üretemiyor, üretiyormuş gibi pazarlanıyor. Hizmet yapamıyor, yapıyormuş gibi pazarlanıyor. Yönetemiyor, yönetiyor gibi pazarlanıyor.

Ankara sel felaketi için yetkililer tarafından uyarılırken, sel felaketi olduğu gün bir adam 450 km uzaklıktaki Pınarbaşı’na neyin hesabı için gider ki?

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde de “Cumhurbaşkanı Yardımcısı” olmak için il-ilçe miting programlarına gidiyordu.

Mansur Yavaş ABB Belediye Başkanı olarak davranmıyor. Zaten pek belediyecilikte yapmıyor. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin “Beypazarı'na gitmek yerine Pınarbaşı'na gidiyorsa; şimdi en çok kullanılan sık tabir var, 'Siyasi' diyorlar ya, siyaseten gitmiş yani. “ şeklinde ifade ettiği gibi, artık o sadece CHP’li siyasi bir figür haline gelmiştir. Zaten Özgür Özel onu ısrarla Pınarbaşı için görevlendirmiştir.

Ankara halkının parasıyla 450 km uzaklıktaki Pınarbaşı’nda neyin mitingi bu? Yeter ki, MHP seçimi kaybetsin kini ve nefreti değil mi bu? O ilin miting yapacak CHP’li yetkilisi yok muydu da ta Ankara’dan kalkıp geldin Mansur Yavaş? Konvoyla taşıdığının kalabalıkların parasını kim ödedi?

Kayseri/Pınarbaşı’ndaki miting, Ankara halkının can güvenliğinden daha mı önemliydi de sel uyarısını dahi dikkate almadan 450 km mesafesi olan yere kalkıp Ankara’dan gittin? Hadi sen her selde aynı tarzı sergiliyor ve görevinin başında bulunmuyorsun da Ankara’nın diğer ilçe belediye başkanlarını niçin yanında gezdiriyorsun? Ya o sele kapılan 4-5 yaşındaki iki kardeş hayatını kaybetseydi bunun hesabını nasıl verecektin? Gerçi bundan önceki sellerde de 7 kişi hayatını kaybetti de ne oldu? Ne olacak? Ankara halkı, oyunu artırarak seni ödüllendi!

Mansur Yavaş’ın sel günü Ankara’dan 450 km gelip Kayseri/Pınarbaşı ilçesinde miting yapmasını eleştirdiğim için, CHP’nin merdiven altı haber sayfaları “Ankara’da sel var da Kayseri’de sel yok muydu Yıldıray Çiçek?” diye bir video koyup Kayseri’deki şiddetli yağmur manzaralarını servis etmişler. Zekâ düzeyleri bu kadar işte… Sanki Kayseri’de sel olduğu gün tüm uyarılara rağmen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Ankara/Beypazarı’na mitinge gitti de her ikisini kıyaslıyorlar… Bunların hali tam da “Ben ne diyorum, tamburam ne çalıyor” halidir. Ben, “Uyarıldığın sel felaketinde görevinin başında dur” diyorum, bunlar “Kayseri’de de sel oldu” diyor.

Mansur Yavaş!

İngiltere’de, Pınarbaşı’nda orada-burada gezmek yerine doğal felaketlerin yaşandığı gün Ankara’da görevinin başında dur da Ankara halkının can ve mal güvenliğini korumaya çalış… MHP düşmanlığını biraz frenle de Ankara halkına hizmet olacak işlere imza at…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *