Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Biraz Pentagon, biraz siyonizm rengin var gibi!

Biraz Pentagon, biraz siyonizm rengin var gibi!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Geçtiğimiz hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski İP Genel Başkanı Meral Akşener arasında kamuoyunda oldukça sürpriz karşılanan bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmenin muhatapları, görüşmenin sebebine ve içeriğine dair bir açıklama yapmadı. Böyle olunca, dost-düşman herkes görüşmeye dair hikâyeler yazıyor, senaryolar üretiyor. Meral Akşener’in oğluna Büyükelçilik istediğinden tutun da hükümette her türlü göreve hazır olduğuna dair… Bu görüşmeyle ilgili neler söylendi neler…

CHP’liler ve İP’in büyük bir kısmı ayrıca da Cumhur ittifakı karşısında konumlanan her kim varsa, Meral Akşener’e ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü’ diye ne hakaretler ediyorlar ne suçlamalarda bulunuyorlar akla hayale sığmıyor. Halen de buna devam ediyorlar. Tüm bunların siyasi muhasebesini yapacak ve bunlara cevaplarını verecek olan da zaten Meral Akşener’dir. Görüşmeye dair zamanla ete-kemiğe bürünen bir gelişme olursa daha sağlıklı değerlendirmeler yapılabilir.

Bizim dikkatimizi çeken ise bu gündem ile oluşan, oluşturulmaya çalışılan “Siyasi Makyavelizm” atmosferidir.

Ne yapıyorlar? 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesine görüşmeye giden siyasilerin fotoğrafları üzerinden algı yaratmaya çalışıyorlar.

CHP’liler “Meral Akşener nasıl saraya gider?” diye linç seferberliği yapıyor oysa geçtiğimiz ayın başında CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel de Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. Gerçi Özgür Özel hakkında da ne senaryolar yazıp çizdiler.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı istediğiyle görüşür. Görüştüğü kişilerde zaten silah zoruyla getirilmiyor. Elbette her görüşmenin de alanı, içeriği ve niyeti birbirinden farklıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meral Akşener’in görüşmesi üzerinden siyasi Makyavelizm atmosferi yaratmaya çalışanlardan birisi de Ümit Özdağ isimli şahıstır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen  siyasilerin fotoğrafı bir tarafta; diğer tarafta da Atatürk’ün fotoğrafı altında kendi fotoğrafını… Ve o fotoğrafa yazdığı yorumda “Siyasette de iktidarın iktidarda kalmasına yardımcı olan muhalefet partileri vardır. Bunlara SARI muhalefet denir.” cümlesini kullanmış…

Bu cümleleri yazan her yönüyle tedavilik Ümit Özdağ kim?

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Numan Bey'e 'AFAD gibi bir bakanlık veya İçişleri Bakanlığı verilirse, bunun yanında terörle mücadelede atılması gereken adımlar atılırsa, destek veririm' demiş. Numan Bey de kendisine, 'Cumhurbaşkanımız böyle şeylere kapalı' demiş. Biz kesinlikle pazarlık siyaseti yapmayız.” şeklinde deşifre ettiği sözde bir siyasetçi!

Bakanlık ve çeşitli kurum pazarlığına girip, pazarlığı lehine sonuçlandıramayınca başkaları “Sarı muhalefet” mi oluyor Ümit Özdağ? 

İçişleri Bakanı yapılsaydın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kaç tane pozun olacaktı?

AK Parti’den bu pazarlıklara dair umduğunu bulamayıp, 2015 yılından itibaren terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarıyla ittifak ve iş birliği yapan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin merdiven altı partisi Yeşil Sol ile ittifak yaparak giren Kemal Kılıçdaroğlu’na yanaşan tedavilik Ümit Özdağ; Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde pozu yok mu?

2019 yılında Canan Kaftancıoğlu ile HDP’lilerle omuz omuza vererek desteklediğin Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde pozu yok mu?

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Cumhurbaşkanı adayı ol” diye yalvardığın Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde pozu yok mu?

Bugün, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaretini, Makyavelizm düşüncesine malzeme yapan Ümit Özdağ herhalde tüm bunları unutmuş…

Sadece Ümit Özdağ değil, benzerleri de tüm bunları unutarak ahkâmlar kesiyor, senaryolar yazıyorlar. Peki tüm bunları niye yapıyorlar? İktidar karşısında konum belirlemiş unsurlardan oy tırtıklamak, AK Parti iktidarının ve Cumhur ittifakının bağlarını zayıflatmak için…

Siyasi menfaatleri için terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarıyla hem İP yöneticisiyken hem de ZP Genel Başkanı iken yan yana gelip ittifaklar kurmuş tedavilik Ümit Özdağ’ın “Sarı muhalefet” nutuklarını kendine saklamasında yarar var.

Ayrıca Atatürk portresi altında poz vererek kendini de küçülttükçe küçültmesin!

Hele ki, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Cumhur ittifakı içinde yer alarak, her attığı adımı
"Benim aklım hep Türkiye'dir" ölçüsünde değerlendirmesiyle başkasını birbirine karıştırmasın…

Mevlana ne güzel söylemiş: “Acı su da tatlı su da berraktır. Sakın görünüşe aldanma. Görünüşte herkes insandır ama gerçek insan hal ehli olandır. 

Sarı muhalefet nutukları atan Ümit Özdağ, senin hangi renkte olduğunu daha çözemediler değil mi? Biraz Pentagon rengi, biraz Siyonizm rengi dersek, renk körü olmadığımız anlaşılır herhalde?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *