Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kadro zengini. Ligde hangi teknik direktörün, takımının gollerinin yüzde 70’ini atan üç futbolcuyu kenarda tutma lüksü var. Avcı, 7 gollü yıldızı Bakasetas, takımın en çok şut atan 4 gollü oyuncusu Nwakaeme, yüksek topların ismi 3 gol atan Cornelius’u hamle oyuncusu olarak kenarda tuttu.

Rakip lig sonuncusu Çaykur Rizespor olunca, belki oyuncularını korumak için kenarda başlattı Avcı, belki de Beşiktaş maçına saklamak için.

Ligdeki ilk galibiyetini geçen hafta 11 dakika uzayan maçın son saniyesinde elde edebilen konuk, dengeli, dikkatli bir savunma ile lideri kalesinden uzak tuttu. Ev sahibinin zorluk çektiği süreçte bir isim öne çıktı. Abdullah Avcı’nın sürekli güven verip, taraftarından koruduğu Abdulkadir Ömür, orta sahada çok etkili ve etkindi. Buna karşın takımın beyni Hamsik, paslarının hem şiddetini hem de yönünü ayarlayamadı. Öyle ki, bu kötü paslardan biri Gervinho’nun sakatlanmasına neden oldu. Yenen penaltıdan sonra, önce Hamsik, sonra takım kendine geldi. Baskının sonucunda penaltıyla gelen eşitlik, umudu ikinci yarıya taşıdı.

Sonraki hamleler, hep hücum ve gol için geldi Avcı’dan. Baskıyla geri çekilmek zorunda kalan Rizespor da, hızlı oyuncularını oyuna alarak önde tehlikeli olmayı hedefledi. Tehlikeli oldu da. Bu süreçte Uğurcan kurtardı. Şansı yaver gitti, Nwakaeme attı.

Sonuçta, çok iyi oynamasa da kazanan Trabzonspor, Beşiktaş’a koltuğu ile birlikte gitme şansını yakaladı.