Akıl, ahlak ve vicdan yoksunlarının karalamaları, nifak sokma gayretleri, rahatsızlıkları bir tarafa bırakılacak olursa, koronavirüs belasının atlatılması konusunda Türk milleti olarak bütün dünyayı imrendiren büyük bir direnç ortaya koyduğumuz muhakkaktır. Şu ana kadar gerek sürecin yürütülmesi, gerek alınan tedbirler, gerek bu tedbirlere uyum ve alınan sonuçlar itibariyle çok çok iyi durumdayız. Vaka sayısının artış hızı diğer ülkelerle kıyaslanamayacak kadar düşüktür. Ölüm olayı meydana gelmiş olsa da, bu konuda da dünya ortalamasının çok altında kalmayı başarmış durumdayız. Dileğimiz, ümidimiz, dualarımız bu durumun böyle devam etmesi, bu belanın en kolay şekilde ve en kısa zamanda atlatılması içindir.

DOĞRU BİLGİLENDİRME

Koronovirüsün ülkemize gelmesini uzun süre engelledik. Yerinde kararlar alındı, uygulandı ve büyük başarı sağlandı. Bu durum bize büyük avantajlar getirdi. Başka ülkeler ne yapacaklarını bilemezken, bizim her ihtimali dikkate alan bütün tedbirlerimiz neredeyse tamamlanmıştı. İçerden dışarıya, özellikle dışarıdan içeriye tahliyeler çok dikkatli yapıldı. Kontroller ve karantina uygulamaları titizlikle yürütüldü ve büyük uyum sağlandı. Her akşam televizyonlarda saatler süren programlar izliyoruz. Bu programlarda zaman zaman ilgisiz alakasız insanlar öne çıkarılsa da, uzmanlar, bilim adamlar çok önemli, çok değerli bilgiler veriyorlar. Oluşturulan bilim kurulunun uzman üyelerinin açıklamaları hem doğru bilgilendirme, hem de güven verme konusunda çok faydalı oluyor. Bu açıklamalardan hastanelerimizin, sağlık personelinin, hatta ilaç ve yardımcı ekipmanın da zamanında doğru tedbirler alınarak yeterli hale getirildiğini anlıyoruz ve bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu durum aynı zamanda bir güven de sağlıyor.

BOZGUNCULARA İTİBAR ETMİYORUZ

Türk milleti olarak zor zamanlarda hep dayanışmanın, kurallara uyumun, doğru ve yerinde hareket etmenin en güzel örneklerini verdik. Şimdi de aynı muhteşem duruşu ortaya koyuyoruz. Provokasyonlara, fitne çıkarma gayretlerine, karanlık odakların bozgunculuk çıkarma planlarına itibar etmedik. Bu durum bazı soytarıları çok rahatsız ediyor. Nereden gelip nereye gittiği, neye ve kime hizmet ettiği malum bazı kanallar, gazeteler ve yazarlar, bu onurlu ve şanlı duruş karşısında çılgına dönmüş vaziyetteler. Yazdıklarını şaşkınlıkla okuyor, söylediklerini hayretle dinliyoruz. Alınan tedbirleri devletin faşistliği ile izah etmeye kalkışan kanıbozuklar mı ararsınız, Türkiye’yi karalayıp Küba’dan imdat bekleyen nesli tükenmiş zavallılar mı isterseniz, hepsi mevcut. Kimsenin ciddiye almadığı bu güruhun yaptıkları kendilerini ele vermekten başka bir işe yaramadığı gibi, bizim dışarıdan düşmana ihtiyacımız olmadığını, içimizdekilerin fazlasıyla yeteceğini de gösteriyor.

BÖYLE DEVAM EDİLMELİ

Her meselede olduğu gibi, koronavirüs belasının defedilmesi için de biz kendi işimize bakalım. Doğru yoldayız ve çok iyi gidiyoruz. Milletimizin resmi açıklamalara itibar etmesi işleri çok daha kolaylaştırıyor ve böyle devam edilmelidir. Kurallara riayet etmek konusunda çok büyük bir olgunluk ve sağduyu gösterilmektedir. Uzmanların anlattıklarından ve dünyadaki gelişmelerden çıkardığımız sonuç çok nettir. Avrupa ülkelerinde olan vatandaşlarımız da oralardaki hali gördükten sonra, biran önce Türkiye’ye dönmek istiyorlar. Ne kadar az temas olur, ne kadar mesafeyi korur ve hijyene dikkat edersek, bu belayı da o kadar kolay atlatırız. Bir süre evelerimizde kalacak, suya sabuna dokunacak ve mesafeli duracağız. Bu durum belki bize başka faydalar sağlayacak. Evimizde, yakınlarımızla vakit geçirme fırsatı verecek. Hayatın anlamını daha iyi kavrayacak, işimizin, sağlığımızın, güzel ülkemizin kıymetini çok daha iyi anlayacağız. Sonrasında yine kaldığımız yerden devam ederiz, eksiği tamamlar, fazlayı harcarız.

HER ŞEYİMİZ VAR

Şanssızlık yaşayanlar, virüse muhatap olanlar için de her şeyin sonu değildir. Devletimiz bütün imkanlarıyla seferber durumdadır. Tedavilerde gün geçtikçe daha yüksek başarılar sağlanıyor. Dünyadaki tecrübelerden faydalanıyoruz. Her şeyimiz fazlasıyla mevcut. Ne panik olacak bir durum, ne de ümitsiz olmaya bir sebep var. Karantina altında olanların içinden bazı çatlak sesler çıkmış olsa da, bunların iyi niyetli olmadığı kısa zamanda anlaşılmıştır. Devletimizin o konuda da gerekli olan her tedbiri aldığını, her ihtiyacın karşılandığını görüyoruz. Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’ndan çıkan kararlarla birlikte daha güvenli bir ortam oluşacaktır. Biraz sabır gösterecek, uyum sağlayacak ve bu belayı elbirliği ile atlatacağız. Türk milletinin tamamına yakınının da bizim gibi düşündüğünü, bizim gibi hareket ettiğini biliyor ve görüyoruz. Türk milleti büyük bir millettir. Bu büyüklük bu gibi durumlarda çok daha öne çıkıyor ve fark oluşturuyor