Basketboda play off çeyrek final serisinde, Anadolu Efes, Gaziantep Basketbolu çok rahat eledi. Fenerbahçe ilk maçta bocalasa da Darüşşafaka’yı sıkıntısız geçti. Karşıyaka-Türk Telekom eşleşmesi üçüncü maçta sonuçlandı. Karşıyaka, son maçın son bölümünde, biraz da rakibinin ikramıyla ama hak ederek, çok zorlu geçecek yarı finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Tofaş-Beşiktaş serisi de 2-0 sonuçlandı. Sezon içinde iki takımın birer kez kazandığı maçlardaki çekişme play off’a da yansıdı. Beşiktaş deplasmanda kazanıp, saha avantajını ele geçirdi. İkinci maç foto finiş tadındaydı. Tofaş, elinden geleni yaptı. Ancak, MVP Alperen, Şehmuz, Furkan, Blackmon, Ercan Osmani izin vermedi. Sezona altı yenilgiyle başlayan Beşiktaş, hem Eurolig hem BSL’nin şampiyonluk adayı Anadolu Efes’in rakibi oldu.

Küme düşer, denilirken, Banvit’ten aldığı gençlerle yola çıkan Beşiktaş’ın geldiği yer de sergilediği oyun da muazzam. Taraflı tarafsız herkes onları seviyor. Ligde her takımı en az bir kez yenen bu gençler, basketbolun yeni, yerli idolleri artık.

Kimin şampiyon olacağı neredeyse belli bir lig izliyoruz. Anadolu Efes çok baskın.

Ancak, bizim gibi yaşı kemale erenler. 1987-88 sezonunu hatırlar. O sezon Beşiktaş gibi genç bir takım vardı. Basketbolun gülen yüzü rahmetli Mehmet Baturalp yönetiminde sezonu altıncı bitirdi, Eczacıbaşı. Beşiktaş gibi ilk turda, Tofaş’ı eledi. Yarı finalde Galatasaray’ı, finalde Çukurova’yı geçti, şampiyon oldu.

Beşiktaş, Eczacıbaşı’nın yaptığını tekrarlayabilir mi? Hiç kolay değil. Lakin genç, ateşli, mücadeleci, aç takımların oyunu bozduğu örnek de çok. Sonuçta, gönüllerde şampiyon bu takım için Beşiktaş’a teşekkür etmeli, bu çocuklar gibi yüzlercesini yetiştiren Banvit’i de anarak…