Bir takımın kaderini 2-3 futbolcu değiştirir mi ? Trabzonspor’da değiştiriyor.

Ne zaman ki, Ekuban, Nwakaeme ile birlikte sahaya çıkıyor, Karadeniz ekibi maç kazanıyor, günü kurtarıyor. Bu ikisi olmazsa zorlanıyor Bordo Mavililer, sıkıntıya düşüyor. “Günü kurtarıyor” diyoruz çünkü özellikle bu iki futbolcunun yeri bir türlü doldurulamıyor. Bakın iki gole, anlarsınız. Tabi bu ikiliye Abdülkadir Ömür’ü de ekleyebiliriz. Dünkü galibiyette Ekuban ve Nwakaeme ile birlikte Marlon, Parmak ve uzun süredir kadroda yer bulamayan Hosseini’nin katkılarını da unutmayalım. Fatih Karagümrük’te takımın en etkili ismi Biglia’nın da erken sakatlığı Karadeniz ekibinin “Ekmeğine yağ sürdü” diyebiliriz.

Bu galibiyet, bu kadro ile Trabzonsporlu teknik heyet ve yöneticileri umutlandırmasın. Eğer ara transferde takviye olmazsa, ikinci yarıda güçlenecek olan rakipleri karşısında işlerini daha da zorlaştırır. Zaten kupa treni kaçmış, ligde atılacak erken havlu ne yönetimi, ne de Avcı’yı kurtarır.

Karagümrük’e gelince.

Bu ligde kadroya, istatistiklere, alınan sonuçlara ve puan cetvelindeki yerine bakarsanız, Fatih Karagümrük gerçeği ile karşılaşırsınız. Ucuz ama kaliteli futbolcular onlarda, hoca desen pırıl pırıl. Başkan tecrübeli, kelimenin tam anlamıyla bu işin piri. İstanbul’da sahası olmayan, “Seyyah Takım” Fatih Karagümrük, iç saha performansı ile düne kadar göz doldurdu. İçeride 4 ayrı statta oynadığı 8 maçta, 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 eksikle çıktığı maçta Trabzonspor’dan alınan 1 yenilgi küçümsenecek olay değil. Dünkü yenilgiye rağmen puan cetvelinde durumu ortada, Avrupa’ya gitme yolunda emin adımlarla ilerliyor.