Tecrübe böyle bir şey. En önemli maçta ortaya çıkar, o usta kenar yönetiminin tercihleri, o usta ayakların vuruşları skoru belirler.

Tıpkı dünkü maçta olduğu gibi…

Bir tarafta bu tür maçlara alışkın, kadro derinliği de olan yaşlı ama tecrübeli isimler. Diğer tarafta sakatlıkların belini büktüğü tecrübesiz, heyecanlı hoca ve futbolcular. Bir tarafta kulüp, yönetim karışsa ve yarışta geride kalsa da sakinliğini kaybetmeyen Fatih Terim, diğer tarafta galip geldiği maçtan sonra bile her şeyden şikayet eden Sergen Yalçın.

İşte tüm bu etkenler skoru belirledi dünkü maçta. Şampiyonluk yarışında çok büyük avantaja sahip Beşiktaş bu maçla birlikte ligin sonuna kadar iki rakibi ile mücadele etmek zorunda bıraktı, kendi kendini. Oysa Sergen hoca biraz daha sakin olsa, futbolcuları germese, gereksiz tartışmalara girmese her şey çok farklı olurdu.

Terim bu maçta yine sürprizini yaptı. Finallerin adamı olduğunu bir kez daha gösterdi. Son haftalarda parlayan isimleri yanına oturttu, Falcao gibi, Babel gibi, Onyekuru gibi isimleri sahaya sürdü. Gerçi Onyekuru bekleneni veremedi ama diğer ikisi ve oyuna sonradan giren Arda ile golleri buldu. Ligin liderini, en iyi futbol onayan takımını yaratan Sergen hoca ise bu maç için belli ki, dersine iyi çalışmamış.

Ve en önemlisi “Kurt” Fatih hocayı hiç hesaba katmamış.