Artık ben kendi adıma eminim. Fenerbahçe, Pereira’nın elinde resmen “Oyuncak” olmuş. Her hafta değişik sistem, her hafta değişik oyun anlayışı ve her hafta ayrı kadro. Baktı, yönetim de sistem değişikliği konusunda baskı yapıyor, kadroda buldu eğlenceyi Mr. Pereira. Mesut’u bir maç oynattı, diğer maçta kesti. Sosa’yı sahaya sürdü, Pelkas’ı denedi, Berisha ile iki maç başladı. Sonra her şeyi sil baştan yaptı. Dün de Meyer-Crespo’ya döndü, sahanın en iyilerinden biri olan İrfan Can’ı oyundan aldı. Şimdi çıkacak “Rotasyon yapıyorum” savunması yapacak.

Geçiniz Mr. Pereira. Siz Fenerbahçe ile oynuyorsunuz. Takımı idare etmek, futbolcuları hazır tutmak, morallerini yükseltmek sizin göreviniz, bizim değil. Türkiye’deki en iyi kadro sizde. Kulübeye bakınca anlarsınız. Pelkas, Gustavo, Sosa, Berisha, Gustavo, Rossi, Osayi ve Szalai, daha ne olsun ? 3-5 vazgeçilmez futbolcunuz var. Mesela Kim, mesela İrfan Can, Mesut Özil ve Ferdi Kadıoğlu. Hatta Valencia’nın yokluğunda Serdar Dursun da bu takımda direkt oynar. Gerisini seçin, form durumuna göre oynatın. Formayı da hak edene teslim edin, macera aramayın. Macera ararsanız sonuç dünkü gibi olur, bilesiniz.

Fenerbahçe bu sezon da hüsranı yaşamak üzere adım adım ilerliyor. Şampiyonluk yine kaybedilirse fatura Mr. Pereira’yı inatla görevde tutan yönetime, daha doğrusu başkan Ali Koç’a kesilir. Böyle güçlü kadroyla lige atılan erken “havluyu”, taraftar asla affetmez.