Belli ki, Erol hoca bu sezon kupayı da ciddiye alıyor. Baksanıza kadroda zaman zaman ilk 11’de yer alan Caner var, Thiam, Samatta, Serdar Aziz, kaleci Altay, Mert Hakan ve Ozan var. Hatta bunların arasına Ferdi Kadıoğlu’nu da ekleyebiliriz. Kadronun yenileri ise Ömer Faruk Beyaz, Sadık ve Uğur Kaan. Bu kadro bile ligde üst sıraları zorlar.

Ancak ne o çok gündemde olan Ömer Faruk Beyaz, ne de Uğur Kaan henüz takım için hazır görünmedi bize. Sadık ise tecrüsesiyle ayakta kaldı. Kendini gösteren tek isim Ferdi Kadıoğlu oldu. Gerçekten çok etkili ve geleceği olan bir genç Ferdi ve A takımı da hakediyor. Dünkü maçta iki golün asisti ondan geldi.

Bir de isteksiz olanlar vardı dünkü maçta. Mesela Samatta, “Ne işim var benim bu maçta, ben büyük maçların adamıyım” der gibi oynadı. Daha doğrusu oynamadı, o bildiğimiz usta gol vuruşlarını yapamadı. Mert Hakan yorgun ama gayretliydi, Ozan, Caner, Thiam ve Serdar Aziz bildiğimiz gibiydi. Altay belkide en rahat maçlarından birini oynadı. Yine de böyle bir Fenerbahçe’nin güçsüz ve virüsün vurduğu bir takıma daha ilk dakikalardan üstünlük sağlaması gerekiyordu. Özellikle ilk yarıda 2-3 pozisyonu Samatta ve Thiam ile cömertçe harcadılar. Ama dedik ya rakibin gücü yoktu ve kulübeden gelenlerle ikinci yarıda Sarı Lacivertliler farklı skoru yakalayarak gereken tur vizesini aldı.

Erol hocanın işi zor. Böylesi bir kadro derinliğinde, yedek oyuncuların küsmemesini ve diğer turlara hazır olmalarını sağlaması gerekiyor.