Eğer elinizde tekniği yüksek, bilekleri yumuşak, çalımlarla ceza sahasına giden, ara toplar atan futbolcularınız varsa “Çamurda” başarılı olamazsınız, ya da uğraşsanız da sonuca gidemezsiniz.

Trabzonspor dün Malatya’da işte böyle bir zeminle ve rakiple mücadele etti. Nwakaeme, Ekuban, Djaniny ve Bakasetas gibi ayaklarına hakim futbolcular hem top sürmede, hem rakibi eksiltmede, hem de pas araları gerçekleştirmede maç boyunca sıkıntı çekti. Zaten böyle sahalarda oynamayı da sevmez, zevk almaz böyle futbolcular. Tek umut duran top ya da, uzaktan şutlardı. Beklenen ilk gol de Bakasetas’ın yay üzerinden sert şutu ile geldi.

İyi olan şu ki, arıyor Trabzonspor, zirvede yer almak için çaba sarf ediyor. Hem Abdullah Avcı, hem de oyuncuları inanmış birbirlerine, umutlarını kesmiyorlar. Kötü olan ise atılan golden sonra takımın geriye yaslanması ve paniklemesi. Avcı’nın buna bir çözüm bulması şart çünkü 2-3 maçtır bu sorun yaşanıyor. Allah’tan panik durumlarında Uğurcan sahneye çıkıyor da, inanılmaz kurtarışlarla takımını ayakta tutuyor. Yüklenen Malatyaspor geride boşluk bırakınca Nwakaeme de maça noktayı koydu. Her ne olursa olsun, böyle bir sahada alınan üç puan çok önemli. Artık Trabzonspor da zirveye ortak. Görünen o ki, zirvedeki 4 büyüklerin mücadelesi izleyenlere büyük zevk ve heyecan yaşatacak.