Belli ki, Abdullah Avcı hocanın hafta içerisinde uyarıları işe yaramış. Ekuban, Djaniny ve Nwakaeme silkelenmiş, kendine gelmiş. Demek ki böyle futbolcuları, zaman zaman zorlamak, dikkatlerini çekmek gerekiyor.

Sanki dünkü maç Bakasetas ve Yunus Mallı’nın da katılımı ile Djaniny-Ekuban- Nwakaeme 5’lisi ile Ankaragücü futbolcuları arasında geçti. Ekuban ve Djaniny öyle gollere imza attılar ki, görülmeye değerdi. Hele Djaniny’nin golü. Neredeyse kendisine bile çalım atacaktı, Bordo Mavili futbolcu. Djaniny- Ekuban-Nwakaeme üçlüsünü izlemek gerçekten büyük bir zevk. Tabi oynadıkları zaman. Hoca, haklı olarak skoru yakaladıktan sonra futbolcularını kenara aldı.

Yunus Mallı da, Berat’ı hiç aratmadı. Orta alanda Bakasetas ve ileri üçlüyle uyum içerisindeydi. Abdülkadir Parmak da eski günlerine dönüşün sinyallerini verdi. Ve Uğurcan Çakır. Ne zaman ihtiyaç duyulsa, ne zaman tehlike oluşsa, ortaya çıkıyor genç kaleci. Galatasaray için Muslera ne ise, Trabzonspor için de Uğurcan o diyebiliriz. Trabzonspor dün hem güzel goller attı, hem de futbol adına zaman zaman güzel işlere imza attı. İlk kez evinde rahattı, ilk kez evinde bu kadar etkiliydi.

Ankaragücü futbolu çirkinleştirmedi, katı savunmayı hiç düşünmedi. Bir kez golü buldu, diğer girişimlerinde de Uğurcan’a takıldı. Bu anlamda Hikmet Karaman ve öğrencilerini kutlamak gerek.