İdeale yakın kadroyu bulmuşsun, usta ayaklar bir araya gelmiş, üstelik rakip ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan Ankaragücü. Sen hala yan top yapıyorsun, baskıyı yiyince geriye dönüyorsun. Rakibin kalabalık defansını çözmek için alternatifler üretemiyorsun.

“Ama golleri Fenerbahçe buldu” diyebilirsiniz.

İyi de, bu goller rakibin ve hakemin ikramları ile gelmedi mi ? İlk golde kaleci Friedrich, Thiam’a “Buyur at” demedi mi ? İkincide Arda Kardeşler ve VAR, Samatta’nın faulüne gözlerini kapatmadı mı? Üçüncüde ise defans Valencia’ya ikramda bulunmadı mı ? Fenerbahçe’de iyi olan, ileri üçlünün eline geçirdiği fırsatları öyle ya da, böyle değerlendirmesi ve takım halinde çok mücadele edilmesi. Kötü olan ise Novak. Nerede o Trabzonspor’daki Novak, nerede şimdiki Novak ? Ataklara katılan goller atan Novak’tan eser yok. Korkak ve güvensiz. Caner’den formayı alabilmesi için şu görüntü ile “10 fırın ekmek yemesi” gerekiyor. Caner olduğu zaman atak yükünü sol taraf çekiyordu ama dün Gökhan’ı aratmayan ve takıma oturan Nazım ile sağ taraftan geldi hep Sarı Lacivertliler. Valencia ve Samatta’nın istekli oyunları için ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. İkisi de çok mücadele etti. Son haftaların başarılı ismi Pelkas, dün çok denedi ama iyi gününde değildi. Çok pas hatası yaptı, çok pozisyon harcadı.

Öyle veya böyle Fenerbahçe ligde yoluna devam ediyor. Unutulmaması gereken ise her takımın Ankaragücü gibi ikramda bulunmayacağı. Mesut ve yeni transferler ile ne olur onu da önümüzdeki haftalarda göreceğiz.