Hafta içerisinde Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın bir açıklaması vardı; “Rakibimiz ve diğer takımlar kümede kalma mücadelesi veriyor. Gençlere yer vermeyi düşünüyordum ama diğer takımlara haksızlık olur. Bu nedenle asıl kadromuz ile sahaya çıkacağız” Saygı duyulacak bir açıklamaydı ama biraz bize haksızlık oldu. Çünkü sahada Jailson’u, Tolgay’ı, Moses’i, Zajc’ı izlemek zorunda kaldık. Valbuena da sakatlanıp çıkınca, kaldık her zamanki gibi sağ kanada ve Soldado’ya.

Nitekim bu üçlünün gayretleri ile birçok pozisyon yakaladı Fenerbahçe. Bizim anlayamadığımız Tolgay’ın yaratıcılıktan uzak futbolu, Jailson’un stoperlere yapışması ve Zajc’ın hücuma hiç katkı verememesi. Ve tabi Moses’e ayrı bir sayfa açmak lazım… Nerede o ilk geldiği günlerdeki Moses, nerede şimdiki Moses ? Adam geçiyor kanada, sanırsın ki, ‘saklambaç’ oynuyor. Hani o tribünleri ayağa kaldıran, kaldıracak olan Moses, hani o adam eksilten, şut çeken Moses? Bir futbolcu nasıl bir sakatlık sonra kaybolur gider, anlamak mümkün değil. Kaderin cilvesine bak ki, arkadaşları itiraz etse de, penaltıdan gol atmak ona nasip oldu. Fenerbahçeli yönetici ve teknik kadronun bu 4 futbolcuyu yeniden bir ‘tartıya’ çıkarması gerektiğini düşünüyoruz.

Ama Soldado, işte o farklı, işte o vuruş ustası, işte o takıma en çok katkısı olan futbolculardan biri. Eğer Fenerbahçe’de sol kanat da, İsla-Dirar ikilisi gibi bu futbolcuyu desteklerse, eğer orta alan Soldado’yu topla buluşturursa, gol rekoru kırar, inanın. Sarı Lacivertlilerin Soldado’yu mutlaka kadroda tutması gerektiğini düşünüyoruz. Çözemediğimiz, Ersun Yanal herhalde Soldado’yu önümüzdeki haftaya sakladı ki(!) oyundan aldı. Doğrusu Ersun hocayı da anlamakta zorluk çekiyoruz.

Erzurumspor için zor maçtı. Düşme korkusu nedeniyle, ‘elleri ayaklarına dolandı’, bir türlü istediklerini yapamadılar. Baskı kuramadılar, disiplinli oynayan Fenerbahçe defansı karşısında doğru dürüst pozisyon bulamadılar. Galip gelmeniz için, tempoyu arttırmak, rakibi sahasına hapsetmek gerekir. Bunları yapamayınca, son haftayı beklemek zorunda kalırsınız. Bu sezon ilginç bir lig oldu. İki hafta öncesine kadar küme düşme korkusu yaşayan Fenerbahçe bir anda lig altıncılığına gözünü dikti. Sonunda Ersun Yanal’ın bir hedefi tutacak mı ne?..