Fenerbahçe’de ters giden bir şeyler var… Ersun hocanın acilen çözüm bulması gerekiyor. İyi başlıyor maça tamam, golü de buluyor, ona da tamam. Ama sonra ne oluyorsa takım duruyor, bir uzun top sevdası başlıyor, pas hatası yüzdesi artıyor, takım oyundan düşüyor. Tabi rakipler de bu duraksamadan, bu hatalardan yararlanıp golü buluyor.

Sonrasında “Pabuç pahalıya mal olunca” kendine geliyor Sarı Lacivertliler. İlk 15-20 dakikalık oyununu tüm maça yaysa, ya da yayabilse işte o zaman işler daha farklı, daha keyifli olacak. Orta sahada Ozan ve Tolga mücadele ediyor ama bir Emre asla değiller. Ne isabetli pas atabiliyorlar, ne arkadaşlarını pozisyona sokabiliyorlar, ne de rakip eksiltip, topu dinlendirebiliyorlar. Fenerbahçe orta sahada istediği gibi topa sahip olamayınca, dönen toplarda kalesinde sıkıntı yaşıyor. Moses ve Rodrigues’in, tıpkı Muriç gibi biraz daha orta sahaya sokulup, sorumluluk almaları lazım. Ya da Gustavo’nun biraz daha öne çıkması, sorunu çözecektir.

Tabi 10 kişi kalmış bir takımdan gol yemek de ayrı bir handikap, Sarı Lacivertliler için. Korner atışından gelen topta yanlış adam paylaşımı pahalıya mal oldu. Allah’tan Serdar Aziz, kendisinin ve defanstaki arkadaşlarının bu hatasını attığı golle affettirmesini bildi. Fenerbahçe 10 kişi kalmış, üstelik Yusuf gibi kontratağa hızlı çıkan bir futbolcusunun sakatlanarak çıktığı Kasımpaşa karşısında iki gol yiyip, zor galip geliyorsa, teknik heyetin oturup bir kez daha düşünmesi gerekiyor.

Muriç’in takıma katkısı çok büyük. Belki penaltıdan iki gol attı, fazla pozisyona giremedi ama hem presi, hem de gerilere kadar gelip topu alması, rakip ceza alanı içerisindeki zorlamaları, takıma güç veriyor. Sarı Lacivertliler Muriç’in yokluğunda ne yapacak işte o soru işareti. Dünkü maçta genç kaleci Altay’ın da kritik kurtarışlarını unutmamak gerekiyor. Öyle önemli toplar çıkardı ki, alınan üç puanın mimarlarından oldu.

Kasımpaşa dün oynadığı açık futbol ile oyunu keyiflendirdi, asla kapanmadı, 10 kişi kalmasına rağmen iyi mücadele etti, bol da pozisyon buldu. Hücuma hızlı çıkan ve tehlike yaratan Yusuf sakatlanıp çıkmasa belki bir puanı bile kurtarabilirlerdi. Hakem Ali Palabıyık’ın, iyi bir maç yönetti. Penaltı kararlarının doğru olduğunu düşünüyoruz. Hem kırmızı kartlarını, hem de sarı kartlarını yerinde kullandığını söyleyebiliriz.