Kolay değil, yeni bir başlangıç yapmak üzere sahaya çıkıyorsunuz, daha ilk dakikalarda “Şok” bir golle geriye düşüyorsunuz. Zaten takımda bir dolu sıkıntı var. Türkiye’deki iki hedeften uzaklaşmış, hoca gergin, futbolcular formsuz, yönetime kongre çağrıları yapılmış. Bu durumdaki bir takımın toparlanması gerçekten zordu.

Ama işte yıldız oyuncular böyle bir ortamda ortaya çıkabiliyor. Önce Valencia, sonra Pelkas aldı Fenerbahçe’yi ipten, haftalar sonra taraftarların yüzünü güldürdü. Çok mu iyi oynadı bu iki futbolcu, hayır. Ama yapılması gerekeni yaptılar, girdikleri pozisyonda gollerini attılar. Bunu yapamayanlar da vardı, sahada. Mesela Rossi ve Berisha, yine yokları oynadı dün. Hele bir gol kaçırdı ki, Osayi’nin getirip servis yaptığı, ayıptır, ayıp. Sahi Osayi demişken, hoca niye oyundan aldı, onu da anlamadık. Top taşıyan, çalım atan, rakip eksilten, arkadaşlarını pozisyonlara sokan bir futbolcu neden oyundan alınır ki ? Üstelik rakip 10 kişi kaydıktan sonra daha geniş alanlar bulabilirdi, Osayı. İsmail hoca tercihini sahada varlığı ile yokluğu belli olmayan Nazım’dan yana kullansa, Burak Kapacak’ı da görmüş olurdu gerçek mevkiinde.

Sonuçta, bu galibiyet ile şimdilik Fenerbahçe’de suları duruldu. Bu sonuç İsmail hocanın seslendirdiği “Yeni başlangıç yapalım” söylemini gerçekleştirir mi ? Olabilir. Yönetim de bundan faydalanır mı ? İşte o biraz zor.