Dünya yı saran Koronavisüs ile mücadele sürüyor… Her ülke gibi, biz de inanılmaz bir çaba sarf ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Hatta tedbirler konusunda Avrupa’nın önündeyiz ve bu konuda bizi örnek alıyorlar diyebiliriz.

Sporda da tedbirler arka arkaya geliyor ülkemizde… Maçların seyircisiz oynanması, organizasyonların iptali, yurtdışı yasakları, bunların hepsi doğru kararlar sonuna kadar arkasındayız. Evet belki profesyonel branşlarda mali sıkıntılar oluşacak ama Sayın Bakan Kasapoğlu’nun söylediği gibi, “İnsan sağlığı her şeyden önce” gelmez mi ?

Galatasaray Kulübü bugün bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklama yerinde ama bir bölümüne imzamızı da atarız. Neydi o bölüm ? Tamam seyircisiz oynayalım ama taraftarlar, maçlar şifreli olduğu için kafeleri dolduracak, aynı sıkıntı orada yaşanmayacak mı ? Üstelik de kapalı alanlarda onca insan temassız nasıl izleyecek o maçları bilinmez. Bu yüzden Galatasaray sonuna kadar haklı, maçlar şifresiz yayınlanmalı. Bunun örneğini Avrupa’da görüyoruz. Birçok ülke insanlar kapalı kaldıkları evlerinde maçları şifresiz olarak izlesin, kalabalıklar oluşmasın, virüsle mücadele daha sağlıklı olsun.

İşin mali boyutunun sıkıntısını kulüpler çekiyor ve çekecek. O zaman yayıncı kuruluş da mali boyutunu düşünmeden, sıkıntıyı çekmeli, şifresiz yayına geçmelidir. Bir mücadele verilecekse, topluca verilmelidir. Türk insanının farkı budur…