Fenerbahçe yeniden başa döndü…İki sakatlık olunca, ‘çakmalar’yeniden görev aldı. Maç öncesi Hasan Ali’nin sakatlığı tüm hesaplarını alt-üst etti Ersun Yanal hocanın. Mecburen Nabil Dirar sol beke, Ozan da sağ beke çekildi. Santrafor yokluğunda maç eksiği olan ve o bölgede oynayan Max Kruse’yide eklersek, taşlar yerinden oynadı,sonucunda da sıkıntılı bir maç oynandı.

Ama maçın olayı kadrodaki bu değişiklikler değildi tabi ki… Maça yine damgayı hakemler vurdu… Sürekli anlatmak istediğimiz konu hakemlerin standardının olmaması. Geçen hafta Emre’nin penaltısını tekrar ettirmeyen zihniyet, bu hafta hem de ne gelişmelerden sonra penaltıyı tekrar ettirdi. Altay penaltıyı kurtardı, topu Kruse’ye aktardı, Rodrigues sürdü vurdu, Moses tamamladı gol oldu.

Oldu da, hakem Abdülkadir Bitigen, VAR’dan gelen uyarı ile golü iptal etti, penaltıyı tekrar ettirdi, sarı kartlar havada uçuştu.Şimdi bu çifte standart değil de nedir? Fenerbahçeli futbolcular isyan etmekte haksız mı?

İtirazlar sonrası Nabil Dirar önümüzdeki hafta sarı kart cezalısı oldu, Gustavo kırmızı kart gördü.Allah’tan reva mı bu? Geçen hafta tekrar edilmeyen penaltı,ne oldu? Kural herkese ayrı mı işliyor? Sorular sorular…

Sonra Fenerbahçe’nin ikinci golü var. Orada da yine VAR ortaya çıktı. Hani anında karar vereceklerdi, hani uzun olmayacaktı incelemeler. Topun önde olduğunu görmüyor mu da, o kadar inceliyor VAR’dakiler!

Kural neyse onu uygulayın kardeşim! Hakikaten hakemlerimizi anlamakta zorlanıyoruz. Kime, neye, nasıl hizmet ediyorlar anlayamıyoruz. Tabi böyle bir yönetim olunca sonraki dakikalarda oyuncular da, kenar yönetimler de, tribünler de gerildi, maç çığrından çıktı.

Aslında keyifli maçtı, heyecanlı ve çekişmeliydi. Muriqi oyuna girdikten sonra çok pozisyon buldu Fenerbahçe. Ozan’sız ve Tolga’sız Emre’de inanılmaz bir düşüş var. Kaptan şu aralar ne yapsa yaranamıyor takımına. Ozan ve Tolga koşup, mücadele edince Emre daha rahat, daha iyi top kullanıyor. Göztepe özellikle Halil kanadından çok etkili oldu.

Son dakikalarda önce Moses,sonra da Gustavo’nun kurtardığı pozisyonlar, Sarı Kırmızılı takımı galibiyetten etti diyebiliriz. Tabi son dakikalarda Fenerbahçe’nin Ozan’ın vuruşunda topun direkten dönmesi de onlar için şanstı.

Sonuçta son derece keyifli, heyecanlı,bol pozisyonlu bir maç izledik. İki takım da kazanmak için çok uğraştı. Fenerbahçe şampiyonluk yarışında yara almayı sürdürdü. Sarı-Lacivertli takımda Ersun hocanın, Muriqi gibi, Kruse gibi, Dirar gibi, Hasan Ali gibi futbolcularına bir ‘bebek’ gibi bakmak zorunda.

Yoksa hem Fenerbahçe’nin, he de Ersun hocanın işi zor gerçekten.Genç teknik direktörü ile Göztepe ise “Ben bu ligin takımıyım” mesajı verdi. Taraftarlarının desteği ile çok iyi mücadele ettiler, üç puan kovaladılar, maçı hiç bırakmadılar. Tüm bu güzelliklere yakışmayan ise başta VAR olmak üzere, hakemlerdi.