Eğer kendi sahanda oynuyorsan… Eğer taraftar hakimiyeti sendeyse… Presi sen yapacaksın, dikine oyunu sen uygulayacaksın, baskıyı sen kuracaksın, rakibi sen çıkartmayacaksın, rakip alanda çoğalacaksın, ver-kaçları, ortaları sen yapacaksın, şutları sen atacaksın.

Yapamazsan… Topu kendi sahanda geriye ve yana ‘geveleyip’ durursan, rakibin baskısına teslim olursan, topu dikine oynayamazsan, kanatlarını iyi çalıştıramazsan, sahadan ‘boynu bükük’ ayrılırsın.

Trabzonspor dün Göztepe karşısında etkili olamadı, sadece topa sahip oldu o kadar... Bizim anlamadığımız, çözemediğimiz Nwakaeme.

Top ayağına yapışan bir ‘futbol sihirbazı’ olarak nitelendirdiğimiz Bordo-Mavili futbolcu nasıl böyle değişir, hayret! 90 dakika boyunca ne bir rakip eksiltebildi, ne de arkadaşlarını ceza alanı içerisinde topla buluşturabildi.

Bir kenarda aldı-verdi, ya da topu rakibe teslim etti. Nwakaeme’deki bu düşüşü anlamak mümkün değil ! Trabzonspor çok önemli bir avantajı daha sahasında kullanamadı. Büyük bir fırsatı kaçırdı, hem liderlik için, hem de zirve yarışında.

Ligin en az gol atan ekibinin çok iyi oynamasından kaçmadı bu fırsat. Tamam, Göztepe çok iyi mücadele etti, savaştı ama beceriksizdi Trabzonspor, plansızdı ve kötü günündeydi. Buna Teknik Direktör Ünal Karaman da dahil…