Şampiyonlar Ligi finali için hazırlanan Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zemini futbol oynamaya hevesli iki takıma ev sahipliği yaptı. Bir tarafta Fatih Karagümrük, diğer tarafta Atakaş Hatayspor. Her ikisi de oynadıkları oyun, aldıkları sonuçlarla ligin güçlü ekiplerinin arasına girmişti. Oyun karakterleri, futbola bakışları aynı iki takımın, mücadelesindeki tek olumsuzluk, yoğun rüzgar, kesilmeyen yağış ve soğuk havaydı. Buna rağmen ruhlarında ‘futbol’ olan iki takım, oynama duygusundan asla vaz geçmedi. Kendi oyun karakterlerini rakibine kabul ettirmeye çalıştı.

Rakibe değil, topa sert davranarak futbol oynadı iki takımda.

Ev sahibi olmanın avantajına sahip Fatih Karagümrük, konuk takımdan bir adım daha fazla önde oynamaya çalıştı. Daha fazla şut denedi. Ligin ikinci sırasında yer alan Hatayspor, geriye çok yaslanmadan, yakaladığı her topu öne ve rakip alana doğru oynamaya çalıştı. Bu taktik, ilk yarıda girdiği ilk net pozisyonda golle sonuçlandı.

Geriye düşmek ev sahibini bozmadı. Aynı tempoda oyununu sürdürüp, eşitliği sağladı. İkinci yarıda her iki takım da açık ve istekli oynadı. Yağışı unuttular, rüzgarı da… Dengeli ve karşılıklı ataklarla futbol adına güzelliklerin sergilendiği maç, beklentilerin tam karşılığını verdi. Puanların paylaşılması belki de futbolun adaletiydi. Halis Özkahya, iyi niyetli, futbola hevesli iki takımın mücadelesinde futbola izin verdi. Deneyimli hakem, son dakikada heyecanın artmasıyla yaşanan gerilimi de iyi idare ederek, başarılı bir görüntü çizdi.