TFF’nin hakemlere yönelik, almış olduğu skandal karar kamuoyunda kabul görmedi. Tepkiler dalga dalga büyüyor. Ve devamı da gelecektir. Hiçbir geçerli sebep gösterilmeden yapılan bu operasyon, Türk futbol tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır. İyi bilinir ki, hiçbir şeyin gizli kalması mümkün değildir. Bu işi kimler hangi amaçla yaptı ise, tarih önünde de mutlaka hesap vereceklerdir.

Yapılan listeye baktığımızda hiçbir kriterin olmadığını görüyoruz. Gençlik, tecrübe, kariyer, başarı, başarısızlık, hatta siyasi görüş açısından bir değerlendirmenin sonucunda oluşan bir liste değil bu. Sanki, birileri keyfi olarak aradan cımbızla bazı isimleri çekip, bazılarını orada bırakmışlar.

Her kim yaptıysa, bu adımın sonucunda ortaya çıkan kaosun zararını Türk hakemliği ve Türk futbolu görecektir. Özerk yapıda olmasına rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Bakanlığının gözetim ve denetimine tabi. Bu durumda Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun duruma mutlaka el koyması lazım. Böylesine anlamsız ve zamansız yapılan bir operasyonun futbolumuza vereceği zararların etkisi uzun yıllar sürecektir.

Bu operasyon hakem camiası üzerinde büyük bir travma yaratmıştır. Hakemliğe devam edeceği ilan edilen isimler de şu an büyük huzursuzluk ve sıkıntı içindedirler. Bu operasyona karşı tepki olarak hakemliği bırakan ve davasına, arkadaşlarına sahip çıkan Sevgili Mete Kalkavan’ı yürekten kutluyorum. Önümüzdeki günlerde Mete’yi takip eden hakemler de olacaktır.

Merkez Hakem Kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu bu operasyon ile Türk futboluna ve Türk hakemliğine büyük darbe vurmuştur. Büyük bir yıkıma neden olmuştur. Ve şurası kesindir ki, bu yıkımın yarattığı enkazın altında en başta bu kararı alanlar kalacaklardır.