Ülkenin kuzey batısında maç yapmak zorunda olan takımların rüyalarını süsleyen bir hava, harika bir zemin ve hedefi futbol oynamak olan iki takımın mücadelesi.

Ev sahibi Atakaş Hatayspor, doğrudan rakip kaleye giden, gol vuruşu için çok şekilli işler yapmaya çalışmayan dümdüz bir takım. Oynadıkları oyun çok basit. Top ele geçti mi, en kısa yoldan rakip ceza alanının yakınlarına inilecek, oradaki usta ayaklar da işi bitirecek. Geçen sezon Boupendza vardı, bu sezon Kaabi geldi. Değişmeyense her zaman atan, attıran, rakiplerin kafasını ve savunmayı karıştıran Diouf…

Konuk Fatih Karagümrük ligde gayet iyi gidiyordu. Ancak, başta öndeki en hareketli oyuncusu Emre Mor, usta forveti Borini olmak üzere savunmasında da önemli eksikleri olunca, seçeneği az bir kadro ile mücadele etmek durumunda kaldı. Yine de öne giderken zorlanmadı. Ancak, pas zamanlamasını iyi yapamayınca sonunu getiremedi.

Maçta dengeyi konuk takımın vaz geçilmesi Biglia’nın kendine aşırı güvene bağlı hatası bozdu. Hemen ardından gelen ligin yeni golcüsü Kaabi’nin jeneriklik vuruşu Karagümrük’ü salladı.

Volkan Demirel, ikinci yarıya takıma dokunarak başladı. Sakatlıktan çıkan golcü Pesic’in katkısı ile ilk dakikalardaki hareketlilik, ev sahibinin dikkati ile boşa çıktı. Sonrasında, maçın gizli kahramanı Ruben Ribeiro’nun yönettiği ev sahibi, kendi oyununa dönüp, işi bitirdi.

Yaşar Kemal Uğurlu, yaşanan kaosun içinde maç yöneten ilk hakem olarak gözlerin üzerinde olduğu ortamda, pozisyonlara yakındı. Oyuna tempo vermeye çalıştı.