Avrupa defterini kapatıp tamamen lige odaklanan Trabzonspor, geçen hafta evinde Galatasaray’a puan kaptırınca İstanbul’a kesin 3 puan hedefifi ile gelmişti. Ancak Djaniny’nin sakat olması gole ulaşmayı zorlaştırdı. İlk yarı boyunca son 5 dakika hariç rakip Kasımpaşa hiçbir varlık gösteremedi. Buna karşılık Trabzonspor sadece Nwakaeme’nin şutları ile gol arayabildi.

İkinci yarıda Bakasetas’ın inatçı takipçiliği ve futbol zekası ile gol geldi.

Abdulkadir’lerde nazar mı vardır nedir? Türk futbolu ve Trabzon’un geleceği için ümitle bakılan bu iki yıldız için bir şeyler yapmak lazım. Eskiler kurşun döktürürlerdi! Galatasaray maçında seyirciden aldığı tepkiye rağmen Abdullah Hoca, Ömür’e ilk 11’de yine yer verdi. Hoca, özgüvenini kaybetmesin diye düşünmüş olabilir. Ancak, Ömür, formayı hak ediyor görüntüsü, veremedi. Parmak oyuna girdi 3 dakikada sakatlandı.

Trabzonspor ilk 11’e yerli bulmakta zorlanıyor. Allah’tan Uğurcan Türk de kontenjanın birini o dolduruyor. Hamsik ve Cornelius beklenen performansa ulaşamadı. Abdullah hocanın bu işlerle bayağı uğraşması lazım. Yoksa önümüzdeki haftalar sıkıntı yaratabilir.

Henüz galibiyeti olmayan Kasımpaşa hücumu düşünmediği sürece 3 puana uzak görünüyor. Yusuf’un bireysel çabaları dışında takım gönüllü oynamıyor. Bir de kaleci Ertuğrul’un hakkını vermek lazım. Yaptığı kurtarışlarla farkı önledi. Mete Kalkavan hakemliğinin ustalık döneminde, geçen sene FIFA kokartını kaybetmesine rağmen form düzeyini daha da üste taşıdı. Dünkü maçta da beden dili ve iletişimi ile öne çıktı. Faullerde hata yapmadı ama, Umut Bozok’a ikinci sarı kartı göstermekte müsamahakar davrandı.