Önceki gün yapılan görüşme sonrası ortaya çıkan gerçek şu ki, Bilim Kurulu futbola dönüş için, diğer normalleşme adımlarına göre, daha temkinli düşünüyor ve sıcak bakmıyor. Haksız da değiller. Maçlar başladıktan sonra çıkabilecek tek bir pozitif vaka dahi, oynanacak 8 haftanın yarıda kalmasına, yani “bir çuval incirin berbat olmasına” sebep olabilir.

TFF sağlık kurulu futbola dönüş için bir öneri protokolü yayınladı. Bu daha 1. bölüm. Protokolü gören birçok alt lig takımı “Biz bu koşulları yerine getiremeyiz” diyerek, liglerinin tamamlanmaması yönünde görüş bildirdiler. Merkez Hakem Kurulu ise dönüş takviminin kesinleşmesi ile birlikte hakemleri yeniden müsabakalara hazırlayıp motive etmenin formüllerini hazırlamış durumda. Federasyon Sağlık Kurulu’nun öneri paketinde hakemin “H” sinin dahi geçmemesi ise enteresan! Herhalde hakemlere ikinci bölümde sıra gelecek.

TFF Başkanı alt liglerin oynanacağını da açıkladı. Gerçi oradaki kulüplerin yüzde 73’ünün istemediğini de sözlerine ekledi. Doğrusu oynanmasını beklemiyoruz. Oynanmazsa bu liglerde görev yapan hakemlerin klasmanı ne olacak? Merkez Hakem Kurulu şu ana kadar çıkılan maçlardaki puanlar ile bir sıralama yapabilir. Ancak bu sıralamanın adaletli olmayacağı kesin. Terfiler düşünülebilir ama bu verilerle hakemlerin küme düşürülmesi büyük haksızlık olur. Genç hakemlerin çoğu, bu yüzden son derece tedirgin. Camia Zekeriya Alp’ten ligi tamamlanmayan klasmanlarda küme düşmenin kaldırıldığı müjdesini bekliyor.