Sezonun tamamlanması ile birlikte, yeni sezon için herkes kara kara düşünmeye başladı. Federasyonu bekleyen bir dolu problem, kulüplerin ekonomik sıkıntıları ve transfer yapma istekleri, hakemlerin de klasman düşme ve çıkma stresleri had safhada...

Pandemi sonrası tüm liglerden düşme kalkıp da Süper Lig, 3.lig ve BAL Ligi’ndeki takım sayısı artışlarından sonra hakem sayısı konusunda da mutlaka tedbir alınmalı, takımlardan nasıl küme düşme kaldırıldıysa hakemlerin de küme düşmesi kaldırılmalıdır. Takım sayısının 21’e çıkmasından sonra Süper Lig’deki hakem sayısının 43 değil 53 olması gerekir. Özellikle alt liglerde sezonun yarım kalmış olması, yapılacak terfi ve tenzillerin, isabetsiz ve adaletsiz olacağının en büyük göstergesidir. Bu nedenle Merkez hakem Kurulu’nun alt klasmanlarda devre arasına kadar herhangi bir değişiklik yapmaması en ideal çözümdür.

Yarım kalmış, tamamlanmamış bir sezon geçiren hakem camiası, üstelik bugünlerde bir de talimat değişikliği ile karşı karşıya. Türk hakemliğinin en önemli problemlerinden biri de çok sık yaşanan talimat değişiklikleridir. Ama maalesef her Merkez Hakem Kurulu bu modaya uyar. Hakem klasmanları iki senede bir A,B,C, den Üst, Alt, Yan’a döner. Şu anda MHK de bulunup da, A,B,C’ye dönüş taslağı hazırlayanlar, daha önce tersini yapıp A,B,C ’den üst alt yana döndürmüşlerdi. Şimdi de tersini yapıyorlar. Geçmişteki bu değişiklikten haberi olmayan Başkan Zekeriya Alp de, bir gazeteciye demeç verip, bunları savunuyor. Gelin vazgeçin bu talimat sevdasından, zaten federasyon neredeyse sizin taslağı sümen altı etti. Üstelik bir yorumcuya yaranmak için koymuş olduğunuz değişiklik maddesi hanginizin içine sindi.

AHEN TÜZÜN’ÜN, MHK BAŞKANLIĞINI ATLADILAR

Uzun yıllar hakem camiasına hizmet eden ve 5. Dönem Şenes Erzik Federasyonu’nda Doğan Babacan’ın istifasından sonra MHK başkanlığı yapan, ben de dahil birçok hakeme katkıda bulunup yöneticilik yapmış, Ahen Tüzün hocamızı dün son yolculuğuna uğurladık. TFF sitesi hocamıza tenzili rütbe yaptı giderayak, başkanlığını atladı. Ahen hocam, öbür tarafta makamın yüksek olur, mekanın cennet olur inşallah.