Merkez Hakem Kurulu, göreve geldikten sonra ilk kez dün hakemlerle buluştu. 3 hakem bu seminere özellikle çağrılmadı. Hiçbir açıklama yok. Bu hakemler için Serdar Tatlı’nın, Urfa’ya dönmeden önce “VAR’ı sabote ediyorlar” suçlamasında bulunduğu iddia ediliyor. Bu 3 hakemi eğiten kim, Jaap Uilenberg. VAR Koordinatörü kim, Barış Şimşek. Listeyi yaptığı iddia edilen kim, Serdar Tatlı. Cezayı kesen kim, Ferhat Gündoğdu. Ama herkes üç maymunu oynuyor. Allah aşkına biriniz çıkın konuşun.

***

Bazı kulüplerin TFF’ye dikte ettirip, MHK’nın ise dayatma ile karşı karşıya kaldığı kara listeler konusunda, önümüzdeki günler ne getirecek merakla bekleniyor. MHK başkanı, göreve yeni gelmiş olması nedeniyle, etrafına ve listede adı geçenlere “Bu işleri düzelteceğiz, halledeceğiz, bana biraz zaman tanıyın” mesajları veriyor. Ferhat Gündoğdu aslında haksız da sayılmaz, zamanla bu işleri düzelteceği ve gerçek bir MHK başkanı gibi camiaya sahip çıkacağı konusunda umutsuz olmamak lazım. Ama zaman su gibi akar. Ömer Faruk Ünal’ın dediği gibi, sakın Beykoz noteri olma sevgili Ferhat.

***

Türk hakemliğinin ana problemi baba-oğul hakemlermiş gibi bir gündem yaratıldı. Şimdi 1. derece akrabalığı olanlar için yaptırım getirileceği söyleniyor. Bundan bir buçuk sene önce Zekeriya Alp MHK’si gerekli talimat değişikliği yaparak bu konuyu çözmüştü zaten. Şu anda aynı klasmanda hakemlik ve gözlemcilik yapan zaten yok. Bunu temcit pilavı gibi tekrar gündeme taşıyanlar, gelişmeleri ve güncellemeleri takip etmeyenler maalesef. Baba-oğula takmışlar sadece. Abi-kardeşler, dayı-yeğenler, karı-kocalar ne olacak? Bırakın böyle boş işleri arkadaşlar. Siz esas manevi babaları engelleyin de, hakemliğimiz kurtulsun.

***

David Elleray TFF’ye danışman olmuş. Hayırlı olsun da, bizim TFF yine yanlış bilgilendirmeler yapıyor. David Elleray’nin İngiltere Merkez Hakem Kurulu Başkanı olduğunu yazmışlar! Neyse düzeltmeyi biz yapalım. Yeni danışman İngiliz vatandaşıdır. İngiltere’nin değil Belçika’nın MHK başkanlığı görevini yürütmektedir.