Süper Ligin isabet oranı yüksek olmasa da en çok orta yapan oyuncularından Caner, 41’inci saniyede ortaladı. Brecka bir savunmacının asla yapmaması gereken bir hamle ile bir karış yükseklikteki topa kafayla vurmak istedi, kendi kalesine gönderdi.

Ve günün 112 yıllık rekabetiyle birlikte ikinci İstanbul kapışması ‘Haliç’ derbisinde Fatih Karagümrük, Kasımpaşa maçına önde başladı.

Bu, ligin topla en çok oynayan takımlarından birine karşı oyunu çevirmek durumuna düşen ev sahibi için önemli bir sorundu. Hem topun sahibi olmak hem de kaptığı topla rakip alana girmek için fazladan güç harcamak zorundaydı Kasımpaşa.

Zaten var olan etkili hücumcularıyla her rakibe tehdit Karagümrük, erken golün rahatlığıyla oynadı. Bulduğu hızlı hücum golleriyle de farkı açtı.

Kasımpaşa’nın havlu atmayan tek oyuncusu Yusuf’un golü biraz heyecan getirdi, biraz da ‘neden olmasın?’ düşüncesini… Sonra, ilk yarının sonuna kadar top bir o kale bir bu kale, gitti, geldi. Ancak, heyecanlı oyun son vuruşa yansımadı.

Ev sahibi ikinci yarıya beklendiği gibi baskılı başladı. Umut’un direkten dönen vuruşu şanssızlıktı. Ezberini değiştirmeden oyununu sürdüren Karagümrük, kalesinde heyecan yaşasa da bildiğinden şaşmadı. Rakibin hızının kesildiği anlarda öne çıkarak, etkili şutlar attı. İlerleyen dakikalarda konuğun temposu azaldı, ev sahibinin baskısı arttı. Viviano’nun ustalığını sergilediği bölümde Kasımpaşa’nın çabası sonuç vermeyince, Haliç’in kazananı, erken gol avantajıyla Karagümrük oldu.

Hedenstad’ın maçta, bitişten sonra Biglia’nın gereksiz atılışları, Karagümrük’ün, haftaya oynayacağı Trabzonspor maçındaki önemli eksisi oldu.