Geçen haftaki yazımızda TFF’nin sadece Milli takım değil, tüm konularda başarısız olduğunu ve değişim zamanı geldiğini yazmıştık.

Yazının geri dönüşleri hayli yoğun ve yazar açısından sevindiriciydi. Nihat Özdemir en az 4-5 kere istifa kararı almış, ancak bu kararından bir şekilde vazgeçirilmiş. Anlaşılan o ki, 2 yıl daha Sayın Nihat Özdemir futbolumuzun başında olacak.

“Nihat abi” formülünün iz bırakması için, Sayın başkanın yapması gereken bir şey var. “Bu 2 sene gerçek manada TFF Başkanlığı yapmak.” Etrafındaki kuşatılmışlıktan kurtulup, radikal kararlarla futbolumuzu kendi holdingi gibi yönetmeli. Dünya çapında başarılı bir işadamının Futbol Federasyonu’nu yönetirken başarısız olması kabul edilebilir bir durum değil zaten. Kendisine hata yaptıranları dinlememeli, kendi iradesiyle, kendi bildiğini yapmalı, yaptırmalı. “Yardımcı”larından gerçekten yardım alabiliyor mu? “Yardımcı”- ları başkana mı, başkalarına mı yardım ediyor? Bunu iyi irdelemeli. Yönetim kurulundaki faydalı olamayan üyeler, metal yorgunluğu yaşayan profesyoneller, tartışılan kurullar, yanlış yapan görevliler, başkanın neşter atacağı ilk konular olmalı.

Bir de Jaap Uilenberg olayı var ki, hani şu Sergen Yalçın ile karşı karşıya getirildiği, kelimenin tam anlamıyla evlere şenlik. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta sevgili Oğuz Tongsir başkan önemli ve son derece faydalı bir icraat yaptı. MHK eğitim danışmanı Jaap Uilenberg, TSYD’de gazeteci ve yorumculara eğitim verdi. Eğitim sonrası sohbet esnasında konuşulanlarda, bir gazetede röportaj olarak yer alıp, Uilenberg ile Sergen Yalçın ve Beşiktaş’ı karşı karşıya getirdi. Aynı ortamda bulunan MHK başkanı, Hakem İşleri Müdürü ve Uilenberg’in tercümanı, böyle bir durumun doğmasında 1. derecede sorumludurlar. Yapılan her eleştiriye internet sitesinden cevap veren TFF iletişim departmanı bu durumda niye sessiz kalmıştır. Jaap’ın böyle bir duruma düşürülmesinin sonrasında, niye kimse arkasında durmuyor? Kimler Uilenberg ile yolların ayrılmasını hedefliyor?