Eline sağlık Ferhat efendi! Hangi amaçla ve kime hizmet etmek hedefiyle yaptığın, gerçek sebepleri şimdilik çözülemeyen, ama bir gün mutlaka ortaya çıkacak olan 8 Mart operasyonunda hedefe ulaştın. İlk günden beri sürekli yazıyorum, devletimizin İstihbarat teşkilatının ve emniyet güçlerinin bu işin altında neler yattığını ortaya çıkaracağına inancım sonsuz. Bu operasyonda hedef, Türk futbolunda kaos yaratmaktı bence. Bu operasyonun sorumluları mutlaka bir gün bu işin hesabını verecek, cezasını çekeceklerdir.

UİLENBERG’DEN ACI TESPİT

Uzun yıllar eğitimci olarak ülkemizde hizmet veren UEFA’nın önemli ismi Uilenberg istifa ederken, hakemlere gönderdiği veda mesajında acı gerçekleri dile getirdi. Ülkemiz adına üzüntü verici bu tespitler, sadece Uilenberg’in görüşü değil. Tüm FIFA ve UEFA yetkilileri, ülkemiz MHK’si için aynı görüşteler. Bu MHK’yı ülke futbolundan derhal uzaklaştırmak lazım. Eğer yeni başkan Servet Yardımcı, 16 Haziran’a kadar sürecek geçiş dönemini başarıyla tamamlayıp, önümüzdeki dönemlerde de futbol ailesinde ön sıralarda olmayı hedefliyorsa, derhal bu MHK’yı görevden uzaklaştırmalıdır. Kalan 7 haftayı Hakem İşleri Müdürü Tayfur Özkan ve VAR koordinatörü Barış Şimşek’le tamamlamak en akılcı çözümdür. Ayrıca Servet Yardımcı’nın, Tahkim Kurulu kararının gereğini yaparak, MHK’nın hukuk tanımazlığına da dur demesi gerekiyor. Ülkemiz hakemliğine uluslararası arenadaki bakış açısının iyileşmesi için bu konu çok önemlidir.

ŞEREF SAYFASI

Bu Ferhat Bey ve ekibinin Türk hakemliğine yaptığını en büyük düşmanlar bile beceremezdi. Tarih onları affetmeyecektir. Görevleri sona erdikten sonra bu kararın altında imzası olanlar, statların önünden dahi geçemeyecekler. Ama bu süreçte muhteşem bir duruş göstererek, 8 Mart operasyonuna tepki verip görev kabul etmeyen, Mete Kalkavan, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Alpaslan Dedeş, İsmail Şencan, Erdem Bayık gibi hakemler ile Hamza Işın, Tolga Özkalfa, Hüseyin Sabancı gibi gözlemciler, Türk hakemlik tarihinin şeref sayfasında yerlerini alacaklardır. Jaap Uilenberg’in listede kalan hakemler için söylemiş olduğu enteresan bir cümle ve altında yatan bir mesaj var. Kardeşlerinizi yalnız bırakmamak için vakit henüz geçmiş değil.