Yeni futbol sezonu için talemlan rnızdan sonra hakernlerimizde de, mesai bugün resmen başlı-yor. TFF başkaru Mehmet Büyükekşi'nin açılış konuşması ile başlayacak seminerde, hakemlere takım çalışması ağırlıklı bir program uygulanacak.

Değişiklik yok

IFABM bu sene oyuna yansıyan önemli bir kural değişikliği yapmamasından dolayı, seminer programı ders ağırlıklı olmayacak. MHK, seminerde hakemleri yeniden birleştirip, kaynaş-tumayı ve 8 Mart'ın yaralarını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Psikoteknik testlerin ağırlıklı olarak yer alacağı seminerde, hakemlerin ayrı ayrı psikolojik röntgenleri çekilmiş olacak. MHK'run hedeflerinden biri de kamu-oyunda ve hakemlerde ki, "8,5 Mart MHK'sı" imajını ortadan kaldırmak. Bununla ilgili somut bir gelişme var. Yapılan talimat değişikliği ile Süper Lig hakem sayısı 29'a kadar çıkabilecek. Böylelikle geçen sezonki haksiz uygu-lamalardan dolayı, Kasun aymda küme düşme olmaması yüksek ihtimal. Umarım Sabri Çelik de az konuşup, derin düşünme huyundan vazgeçer.

Zamlar iyi

Hakemlerin maç ücretlerine ve maaşlarıma yapılan zamlar, sezonun ilk haftasından itibaren yürürlüğe girecek. Zam oranları hakernlerin motivasyonunu yükseltip başarılarına katkı sağlayacak düzeyde. VAR'ın zamları ise, daha yüksek oranda tutuldu. VAR kadrosundakiler ile de, profesyonel sözleşme imzalanacak olması, VAR'a geçişi daha cazip hale getiriyor.

İskoç eğitimi

TFF, hakem eğitimcisi olarak Hugh Dallas ile anlaşmak üzere. Ülkemizde Jaap Uilenberg ile başlayan yabancı eğitimci sürecinde yeni döneme geçiliyor. UEFA'nın önemli isimlerinden, eski ünlü hakemin sezon başırıdan itibaren göreve başlaması planlanıyor. Ayrıca Bolu seminerinde UEFA'nın VAR eğitmen Polonyalı Pawel Gil de eğitim verecek. Bu MHK'nin önemli avantajlanndan biri de, Murat Ilgaz'ın  gözlemcilikteki uluslararası kariyeri ve UEFA Hakem Kurulu Başkanı Roberto Rosetti ile neredeyse arkadaşlık düzeyindeki yakın ilişkisi...