8 Mart operasyonundan sonra, kimyası bozulan hakemler büyük hatalar yapmaya devam ediyor. Üstelik hatalar, hakem hatası olmaktan çıktı, yağmur gibi kural hatasına dönüştü. Her hafta kural hatasından dolayı 2-3 maçta itiraz oluyor. “Ar damarı çatlamış” MHK’nın, hukukla inatlaşması da, durumun tuzu biberi oluyor.

HATA YAPANA MAÇ

Bir kurumda hata yapan, kurumu zarara uğratan personeli, göreve devam ettirip, yetkilerini almazsanız, kurumu batırırsınız. Bunun suçlusu da o personel değil, onu göreve devam ettiren yöneticilerdir. Bizde de MHK bu işi yapıyor. Açıkça, Türk hakemliğini iflasa götürüyorlar. İcraatlarındaki inatçılık ve vurdumduymazlıkları da şaşırtıcı. İnsanın aklına, iyi niyetli değiller mi sorusu geliyor. Bizim devletimiz ne zorlukların altından kalktı, ne hain planları su yüzüne çıkardı. İlk günden beri sürekli yazıyorum. Bence bu yapılanların altında tuhaf bir hedef var. İstihbarat teşkilatımız ve emniyet güçlerimizin kısa süre içerisinde gerçekleri ortaya çıkartarak, suçlulardan hukuk önünde hesap soracağına inancım tam.

İSVİÇRE’YE CEVAP YOK

İsviçre Futbol Federasyonu’nun 18 gün önce yazmış olduğu yazı sümen altı edilmiş durumda. Böyle bir vurdumduymazlık, uluslararası saygısızlık görülmüş değil. FIFA ve UEFA’nın merkezi olan bir Orta Avrupa ülkesinin bizden hakem istemesinin, sevinçle karşılanması gerekirken, yazıya bırakın müspet cevabı, menfi dahi cevap veremiyorsunuz. Cüneyt Çakır’a müsaade edersek, içerde yaptığımız rezil uygulamanın foyası çıkar diye mi korkuyorsunuz?

RAPOR NE OLDU?

Federasyonun ve Kulüpler Birliğinin, Türk hakemliğinin geleceğini yapılandırmak amacıyla danışman olarak görevlendirdiği İFAB direktörünün raporu, önümüzdeki günlerde gelecek. Şu anda Bay Elleray son rötuşları yapıyor. Ama bizim MHK ve TFF’yi bir telaş aldı. Raporda Uilenberg tarzında tespitler olursa “Ne yaparız, ne yapmalıyız” diye kara kara düşünüyorlar. Sevgili Ömer Faruk Ünal TV’de söyledi. Servet Yardımcı, David Elleray’den raporu önce kendine göndermesini istemiş! Ömer Faruk bir şey diyorsa doğrudur. Halbuki rapor, resmi kanaldan da gelse, ilk görecek kişi TFF başkan vekili Servet Yardımcı’dır. Acaba resmi kanaldan gelmeden önce, rapora müdahale edilmek mi isteniyor? Kulüpler birliğinin direkt olarak, müdahale edilmemiş haliyle orijinal rapora ulaşması hiç de zor değil.