Milli maç arasından sonra başlayan basketbolda kalan üç play off bileti için dört beş takım kıyasıya bir mücadeleye girecek. Bu açıdan geçen haftanın en önemli maçlarından biri Gaziantep Basketbol ile Beşiktaş arasındaydı. Sezonun flaş takımı genç Beşiktaş deplasmanda galip gelerek play off için büyük bir adım attı.

Ve bu maç şunu gösterdi. Herkes, sezon başı “düşer” denilen Beşiktaş’ı, Beşiktaş’ın gençlerini konuşuyor. Şüphesiz bu gençlerden Alperen sezona damgasını vuran isim. Hem kulübünde hem milli takımda müthiş işler yapıyor. Lig istatistiklerinde önde…

Alperen’in anlamı, inatçı, cesur, yürekli, savaşçı demek… Bu çocuk de tam da isminin karşılığını sunuyor. Her topa el sokuyor. Üst üste ribaundlar alıyor. Blok yapıyor. Uzun olmasına rağmen müthiş asistler yapıyor. Atıyor, attırıyor. Baskıda, driplingle top bile çıkarıyor. 70 gün sonra parkelere dönen Ercan Osmani’nin 14 sayı 5 ribaundluk katkısı da önemliydi ancak, maçı Beşiktaş’a getiren Alperen’in 28 sayı 12 ribaund, 3 asist, 1 blokluk performansıydı.

Alperen, daha da gelişecek tabi. Sadece Türk basketbolu değil, Dünya için de bir yıldız yolda. Nazar değmesin çocuk. Böyle devam et.

Ligde, yenilmeden lider olan Anadolu Efes, Lokman Hekim Fethiye’yi rahat geçti. Bahçeşehir Koleji’ni 14 üçlük isabetiyle yenen Karşıyaka ikinciliği korudu. Fenerbahçe, euroligde farklı Anadolu Efes yenilgisinin ardından Darüşşafaka önünde de şoka girecekti. Son çeyrekte zora giren Sarı Lacivertliler iki sayı ile kazandı da, bir sürpriz yaşamaktan kurtuldu. Tofaş, 30 asist yaptığı, kenardan 48 sayı katkı aldığı maçta Galatasaray’ı yenerek dördüncülüğü bırakmadı.

Teknik kadroyu, yabancılarını defalarca değiştiren Galatasaray rakiplerinin kaybetmesiyle bu hafta da düşme potasının dışında kaldı. Türk Telekom, öldü öldü dirildi, ancak tek sayıyla da olsa Bursaspor’u yendi. Petkim, Ormanspor’u yenerek ligde kalmayı garantiledi. 7 hafta sonra kazanan Büyükçekmece, Afyon Belediye’yi yenip ligde kalma umudunu tazeledi.