'Sözcü’ grubuna ait “Korkusuz” isimli bir gazete var. Sözcü gazetesinde dinozor solcu yazarlar, Korkusuz gazetesinde de uçuk-kaçık yazarlar ağırlıkta… Can Ataklı, Ahmet Takan ve Memduh Bayraktaroğlu bunların başında geliyor. Televizyon programlarını, köşe yazılarını takip ediyorsanız zaten ne demek istediğimi anlarsınız.

Geçenlerde Memduh Bayraktaroğlu’nun bir videosu dolaşıyordu sosyal medyada…

          Boynuna fuları takmış, “Canlarım, güzellerim” diye başladığı konuşmasında kırıta kırıta ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’ı övüyor, Joe Biden’ın sözde Ermeni soykırımı üzerinden geçmişte Türkiye düşmanlığını yapan yardımcısı Kamala Harris’i “muhteşem kadın, mükemmel devlet yöneticisi” olarak tanımlıyor ve bu ikilinin Türkiye üzerinde karanlık planları olacağını çok iyi bildiği için onlar üzerinden Türkiye’yi tehdit ediyordu. Bunları dedikten sonra “ABD, Türkiye’yi yönetenleri dikkate almayacak” diyordu. “ABD bölgemizde, sınırımızda devletçikler kuracak, Türkiye destek vermeye mecbur” diyor ve ağzını, yüzünü eğerek Türk devletiyle, hükümetiyle dalga geçiyordu.

          Joe Biden’ın ABD Başkanı seçilmeden önce Türkiye ve Türk hükümeti hakkındaki düşüncelerini çok açık seçik ortaya döktüğü için fularlı Memduhlara ABD yularlı olmak için gün doğmuştu. Memduh Bayraktaroğlu ihanet borsasında bütün hisselerini yeni ABD yönetimine yatırıyordu. ABD’yi kelime ve cümleleriyle âdeta yalıyordu.

          Fularlı Memduh’un Joe Biden kazanınca Korkusuz gazetesinde bir de kalemle Joe Biden’ı yaladığı olmuştu. İnanın Amerika’da Joe Biden’ı destekleyen bir yazar dahi öyle bir yağdanlık yazı yazmamıştır. Joe Biden, fularlı Memduh’un o yazısını okur, bu videosunu izlerse inanın kendisini Beyaz Saray’a alır, sabah-akşam rugan ayakkabısını parlatsın diye yalatır. Yaşadığı ülkeyi, yöneticilerini aşağılayan ama Türkiye’ye kötülük düşündüklerini açık seçik ifade eden ABD’nin yeni yöneticilerini öve öve bitiremeyen böyle bir yağdanlık karaktere böyle bir görevi de zaten çok görmezler.

          Bu kamera karşısında kırışan ve kırıtan Memduh’un gerzekliği elbette sadece Türkiye’yi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Dışişleri Bakanı’nı ABD menfaatleri için aşağılamakla kalmamış, bu gerzek bir de “Devlet Bahçeli, Türkiye’nin milli güvenlik sorunudur” diyerek konuşmasını devam ettirmiş...

          Bu adamın ihanet kokan, her türlü hain düşünceyi barındırdığı birçok yazısı ve videosu var. Ama sadece ABD yalakalığı için Türkiye’yi aşağılaması bile yeterli örnektir.

          Aslında biz Korkusuz yazarı Memduh Bayraktaroğlu’nu Sözcü yazarı Emin Çölaşan’ın yazılarından öğrenmemiz gerekiyor. Bu iki adamı aynı medya grubunun çatısı altında buluşturmak gerçekten büyük bir başarıdır. Bu başarıyı kim gerçekleştirdi gerçekten merak ediyorum. Emin Çölaşan’ın yazılarından ABD yularlı Memduh’u okuyunca siz de bana hak vereceksiniz.

          Emin Çölaşan ABD yularlı bu Memduh için 1998 yılında “Bu adamın soyadı ne?” başlığıyla Hürriyet gazetesinde bir yazı yazmış, 2012 yılında da “Kader kurbanı Memduh” başlığında bir yazı yazmış…

Yazılarında çek senet dolandırıcısı, sahtekâr, iftiracı bir Memduh profili çıkarmış…

          Emin Çölaşan Hürriyet’teki yazısında “Bayraktaroğlu, Samuray ve Samuraybayraktaroğlu soyadlarını kullanan kader kurbanı Memduh, devletin kayıtlarında tam beş kez sabıkalı olarak görünüyor. Karşılıksız çek kesmek, sahte senet düzenlemek, bankanın istediği çek defterini iade etmemek...” cümlelerini yazmış ve şöyle devam etmiş:

‘‘Samuray’’ soyadı nereden çıktı? Bu, karısının soyadı. Dün verdiğim örnekte Bayraktaroğlu soyadı ile yargılanıyordu, bugünkü örnekte Samuray soyadı ile yargılanıyor!

Peki bunun gerçek soyadı ne?

Nüfus kâğıdının fotokopisi elimde: Samuraybayraktaroğlu.

Cezasını çekip hapisten çıkınca hemen mahkemeye başvuruyor ve Bayraktaroğlu olan soyadını Samuray diye değiştiriyor.

Dünkü yazımda kullandığım açıklamasında ‘‘Bayraktaroğlu benim, Samuray karımın soyadıdır’’ diyordu. Demek ki karısının soyadını kullanarak bazı işlere kalkışmış, karşılıksız çek kesmiş.

Dahası, elimdeki bazı noter belgelerine göre, soyadını Samuray olarak değiştirmeden önce de bu soyadını kullanıyor.

Buna karşın, şimdi nüfus kâğıdında soyadı, Samuraybayraktaroğlu diye geçiyor!

Peki bu adam kaç nüfus kâğıdı taşıyor? Birden fazla mı? Bunun kaç soyadı var?

          Emin Çölaşan Sözcü gazetesindeki yazısında da “Sabıkalıolduğunu itiraf eden, yüz kızartıcı suçlardan hapis yatan, değişik soyadları kullanan bu şahsı utanmadan ekrana çıkarıyorlar, yalan ve iftiralarından medet umuyorlar. Kendisi bile nasıl kullanıldığını anlamaktan aciz. Bu şahısla ilgili bilgi ve belgelerin bugün sadece bir bölümünü açıkladım ki, onu ekranlara çıkaran ve dinleyen herkes bu Memduh’un kim olduğunu ve geçmişini iyi bilsin” diye yazmıştı.

          Ve şimdi Emin Çölaşan dolandırıcı, sahtekâr, sabıkalı dediği bu adamla aynı medya grubunda yazıyor.

          Mesele vatana ihanet projeleri olunca biri HDP’ye oy ister, diğeri ABD yalakalığı yapar. Yani al Emin Çölaşan’ı, vur yularlı Memduh’a değişen bir şey yoktur.

          Zaten şimdi birbirlerini Sözcü’den, Korkusuz’dan karşılıklı övüyorlar. Çünkü hedefleri bir. Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli düşmanlığı… Bunun için herkese kuyruk sallıyorlar, her türlü ihanet projesine ellerini atıyorlar.

          Memduh Bayraktaroğlu bir yazısında Emin Çölaşan’a “Devlet Bahçeli’ye hitaben çok zarif bir açık mektup yazan Emin Çölaşan, 50 yıldır neredeyse hâlen ülkenin “en çok okunan” yazarlarından biri… Politikacılar onun tarafından eleştirildiklerinde önce mutlaka düşünmeli, sonra harekete geçmeliler…” diye yalakalık methiyeleri dizmişti. Emin Çölaşan kendisi hakkında “sahtekâr, dolandırıcı, üçkâğıtçı” diyordu dikkate alalım değil mi?

          O özelliklerini geçtik. Türkiye’de bir adam “Devlet Bahçeli, Türkiye’nin milli güvenlik sorunudur” diyorsa ya akıl sağlığını kaybetmiştir ya da Türkiye üzerinde hesabı olanlara çalışan katıksız haindir.

          “PKK’nın ve tüm terör örgütlerinin kökü kazınsın” diyen, Kıbrıs, Azerbaycan, Türk dünyası diyen, Türkiye’nin varlığını, birliğini, geleceğini her şeyin üzerinde tutan Devlet Bahçeli “milli güvenlik sorunu”; Demirtaş, Kavala, Biden yalakası yularlı Memduh demokrat ha…

          Yularlı Memduh’u dün Türkiye siyasetinde kullandılar, şimdi de uluslararası arenada kendine pazar alanı açmaya çalışmaktadır. Joe Biden ve yardımcısını yaladığı videoyu Beyaz Saray’a ulaştırırsa kendisine kesin bir görev alanı açacaklardır.

          Sözcü ve Korkusuz gazetesi, Türkiye’ye ihanet edecek her oluşumu desteklemektedir. Hepsinin Devlet Bahçeli düşmanlığı da bunun içindir.

          Yularlı, fularlı, kırıtan, kırışan herkesi birbiriyle kavgalı olsa bile bunun için gazete bünyesinde toplanmaktadırlar. Çünkü hepsi ihanetin Sözcü’südür.