Basketbol Süper Liginde şalter indirme noktasındaki Afyon Belediye dışındaki takımlar müthiş bir mücadele içinde. Büyük küçük demeden herkes birbirine kafa tutuyor. Rakiplerinde çok daha güçlü olan Eurolig temsilcilerimiz de eskisi kadar rahat değil. Anadolu Efes-Bahçeşehir Koleji maçı bunun son örneği. Anadolu Efes, tatsız ve de haksız Barcelona yenilgisinden sonra Bahçeşehir Koleji önünde direkten döndü. Dört yabancısına Berkay’ın oyununu da ekleyen Bahçeşehir kazanmaya yaklaştığı maçı uzatmada verdi. Barcelona’ya hakem hatasıyla kaybeden Anadolu Efes, bu kez hakem kararıyla kazandı. Fenerbahçe, Afyon Belediye’ye 49 fark attı. Antrenman havasındaki mücadele BSL’ye yakışmadı.

Darüşşafaka, Gaziantep deplasmanında iki farkla kazanırken takım oyunu ve savunmanın ödülünü aldı. Doğuş yine ateşleyiciydi. Tofaş, Beşiktaş önünde geriden gelip tek farkla güldü. Ahmet Çakı’yla ikide iki yaptı. Egehan, Berk ve Muhsin’in performansı dikkat çekiciydi. Semt Yalova 77 Telekom’dan sonra Büyükçekmeceyi de rahat geçti. İlkan’ın yükselen grafiği sonuçta etkiliydi. Burak Gören’in ayrılmasıyla Merkezefendi Belediyesi maçına asistan Candost Volkan’la çıkan Türk Telekom üçüncü çeyrekte nefes aldı. Suskun isimler Ennis ve Dorukhan bu kez sahnedeydi. Galatasaray, Karşıyaka deplasmanında yakın geçen maçta atıcı kısaların ayrı telden çalması, İzmir ekibinin savunmayı sertleştirmesiyle kaybetti. Petkim, Bursaspor deplasmanında çok çaba harcadı. Ancak ev sahibi takımda Onuralp ve Egemen’in ekstra oyununa teslim oldu.

CEMAL AYDIN ÜZDÜ

Türk futbolunun etkili ismiydi. Federasyon seçimlerinde raconu “O” keserdi. Lafını esirgemez, dinletirdi. Ankaragücü O’nun dönemi kadar güçlü olmadı masada. Hata da yaptı, eleştirildi de. Ama Ankaragücü O’nunla parlak yıllar yaşadı.

Küstük de, güldük de. Hiç başkan demedim. Baba dostu, abiydi benim için Cemal Aydın. Güle güle Cemal abi. Nur içinde uyu.