İki yıl önce FİBA Eurocup’ta final four kovid yüzünden iptal olunca şampiyonluk rüyası yarıda kalan Bahçeşehir Koleji hesabı kupayla kapattı. Müthiş bir final serisinin ardından İtalyan rakibi Reggio Emilia’yı İstanbul’da da yenen temsilcimiz, Türkiye’ye erkeklerde 7’nci, toplamda 11’inci Avrupa Kupasını getirdi.

İlk maçta 19 sayı öne geçip 3 sayıyla kazanan Bahçeşehir Koleji, rövanşa da 30-11’lik seri ile başladı. İkinci çeyrekte duraksayınca yürekler ağıza geldi. Sonra hem yakın hem dış atışlarla kontrolü ele aldı. Rakibin direncini kırdı. Peri masalı gibi geçen sezonu tarihi başarıyla kapadı.

Masalda kahraman çok. Başkan Hüseyin Yücel. Yücel ailesi. Bahçehir Koleji camiası. Takımı Erhan Ernak’a teslim eden, arkasında duran yönetim. Her türlü zorlukla oluşturulan kadroya hükmeden, iyi yöneten, yerli oyuncuları işin içine katan koç Erhan Ernak ve ekibi.

Yabancılar bu takımın lokomotifiydi, çok iyi oynadılar. Yine de şampiyonluğu özel yapan Kartal, Muhammed, Erkan, Berkay ve ilerlemiş yaşına rağmen olağanüstü oynayan Oğuz’un verdiği katkıydı. Bu karışım ligde play off hesabı yapan takımı Avrupa’da zirveye çıkardı. Erhan Ernak artık, Aydın Örs ve Ergin Ataman gibi şampiyon koç. Beşiktaş’ta FİBA Eurochallenge, Darüşşafaka ile Eurocup şampiyonluğu yaşayan Kartal da üç kupalı ilk oyuncu.

BURSA DA YOLDA

11’inci kupanın gölgesinde kaldı gibi. Ancak, Frutti Ekstra Bursaspor Eurocup’ta tarih yazıyor. Şampiyonluk adayı Partizan’ı eleyip Obradoviç’e “Kariyerimin en ağır yenilgisi” dedirten Bursaspor, Cedevita’yı da geçti. Needham, Holland ve Andrews’un üçlükleriyle, harika bir sezon geçiren Onuralp, kritik anlarda devreye giren Metin ile başardı. Yaı finalde, İspanya Lig sonuncusu Andorra ile eşleşti. Başkan Sezer Sezgin, yönetimi, ekonomik olarak destek veren Uludağ grubu, Ömer Kızıl, Levent Kızıl da buradaki kahramanlar. Alimpijeviç’e takımı verildiğinde dudak bükenler vardı. Yolda Bologna gibi bir dev de var. Ama neden olmasın? Eurocup şampiyonu eurolige giriyor. Kaldı ki finalistin çağrıldığı da oldu. Fırsat büyük. Anadolu Efes’in de iddiası ortada. Geçen hafta birden fazla kupa neden olmasın demiştik. Biri geldi. Darısı diğerlerine.