Basketbol Süper Ligi’nde bu sezon zorlu geçiyor. Takımlar arasındaki güç farkının azalması daha dengeli ve heyecanlı bir lig izlenmesini sağlıyor. Öyle ki, Darüşşafaka-Büyükçekmecemaçının kovid nedeniyle ertelendiği haftada yenilgisiz ve galibiyetsiz takım kalmadı.

Geçmişte diğerlerinden çok önde olan Anadolu Efes ve Fenerbahçe de artık aynı rahatlıkta değil. Anadolu Efes daha beşinci haftada ikinci yenilgiyi aldı. Galatasaray karşısına ilk eurolig galibiyetinin moraliyle çıkanMicic ve Simon’dan yoksun Lacivert Beyazlılar, yine de Larkin ve Beaubois ile 16 farkı yakaladı. Ancak, bu galibiyete yetmedi. De Bost’untripledouble performansı Melo’nun 22, Purcell’in 27 sayısıyla FİBA Şampiyonlar ligine de iyi giriş yapan Galatasaray, son eurolig şampiyonunu devirdi.

Bu haftaya kadar ligin en formda ekibi görünen Fenerbahçe, Bursaspor deplasmanında şoka girdi. Sarı Lacivertliler, 15 sayı geriye düşüp öne geçse de,mükemmel oynayan Bursaspor rakibine şans tanımadı. Freeman ve Andrews’a Metin, Onuralp ve Egemen’in desteği, Fenerbahçe’yi hem liderlikten etti hem ilk yenilgisini tattırdı.

Haftanın bir diğer sürpriz sonucuna Petkim imza attı. Browne’ın yokluğunda Türk Telekom’u 59 sayıda tutan İzmir ekibi ilk galibiyetini aldı. Karşıyaka, Gaziantep deplasmanında uzun süre başabaş giden ve yabancıların savaşı şeklinde geçen maçı kazanarak averajla da olsa liderliğe oturdu.

Şampiyonlar liginde de iyi giden Tofaş, bu sezonun flaş ekiplerinden Bahçeşehir Koleji deplasmanında maçı ikinci periyotta 27-11’lik skorla kopardı. Bahçeşehir’de Muhammet ve Oğuz öne çıktı. Bursa ekibinde Cruz dışında herkes iş başındaydı. Dördüncü galibiyetle Karşıyaka ve Fenerbahçe’yi yakaladılar.

Merkez Efendi Belediyesi, yerlileri kötü oynayan Afyon Belediye’yi Hakan ve Emircan katkısıyla geçti. Semt Yalova 77-Beşiktaş maçı uzun süre başabaş gitti. Fenerbahçe’den bu yana çıkışı beklenen Egehan 19 sayıyla dengeyi bozan isimdi. Beşiktaş ikinci galibiyetini aldı.