Potada sezonun yarısı bitmek üzere. Covid 19 bütün takımları ve takvimi öyle veya böyle etkiliyor. Herkes takviye, toparlanma peşinde. Bir tek Anadolu Efes’te değişiklik yok. Geçen sezon ki düzeye ulaşamasa bile ligin ağası. Son hafta en büyük rakibi Fenerbahçe’yi iyi oynamadan rahat yendi, namağlup ünvanını korudu. Fenerbahçe’de Brown ve Perez’in kadroda olmaması dikkat çekiciydi. Görünen Anadolu Efes ligde ipi göğüslerken zorlanmayacak.

Karşıyaka sezon başı bocaladı, hızla toparlandı. Altı maçtır kazanıyorlar. Bu süreçte Fenerbahçe’yi de yendiler ve puanları eşitlediler. Sezon başı üst üste altı yenilgi alan Beşiktaş’a düşer diye bakılıyordu. Son altı maçtır da kazanıyor. Bırakın düşmeyi playoff kovalıyorlar. O gençler şimdiden gönüllerin şampiyonu.

Türk Telekom, covid yüzünden üç hafta sonra sahaya çıkabilen Petkim önünde zorlandı, ama kazandı. Avrupa’daki istikrarını ligde de sürdürdü. Tofaş, Darüşşafaka önünde önemli galibiyet aldı. Yeni transferi Zubcic 18 sayıyla başladı. Zubcic’le birlikte Berkan, Muhsin, Alihan gibi oyuncuların süreleri Bursa ekibi adına önemli olacak.

Bahçeşehir Koleji, Gaziantep’e sahasında yenilerek ilk sekiz için yara aldı. Konuk ekip Can’ın liderliği ve pota altında Jaiteh farkıyla sonuca gitti. Galatasaray, Bursaspor’u deplasmanda farklı geçti, üç hafta sonra nefes aldı. Bursaspor ise üst üste yedi yenilgiyle iddialı başladığı sezon ligin dibinde kaldı. Büyükçekmece, LHFethiye’yi yenerek düşme hattından bir adım uzaklaştı, rakibini tehlikeli bölgede bıraktı.