Molde maçlarında sezona hazır görmediğimiz Trabzonspor, dün Yeni Malatyaspor karşısındaki golleri ile taraftarlarına ve futbolseverlere keyif verdi. Gervinho ve Hamsik ilk yarıdaki asist ve golleri ile maçı kopardılar. Geçen sezonun golcüleri, Nwakaeme ve Djaniny de hırslı ve mücadeleci oyunlarının yanı sıra geriye dönüşlerde de daha gayretli görüntü verdiler. Büyük umutlarla getirilen Cornelius oynadığı süre içinde pek bir varlık gösteremedi. Trabzon’da kadro genişliği yeterince var. Kulübedeki isimlere baktığımızda 11’de forma bulmak için rekabetin üst düzeyde olacağı anlaşılıyor. Abdullah hoca bu konuda bayağı zorlanacak.

Yine de Trabzonspor’un defans problemi devam ediyor. Eğer Malatyaspor sezona hazır bir takım olsa en az 3-4 gol daha atardı. Peres ve İsmail Köybaşı iyi sinyaller vermedi. Defans Perşembe günü Avrupa Konferans liginde Roma karşısında da böyle açıklar verirse faturası ağır olur.

İlk hafta maçlarına baktığımızda en kötü görüntüyü veren takım maalesef Malatyaspor. Malatya yönetimi transferde bayağı para harcadı ama saha ve zemini ile hiç ilgilenmemiş. TFF Sezon başında zeminlerle ilgili yaptırım uygulayacağını duyurmuştu. Malatya zemini geçen seneden zaten sabıkalıydı. Bakalım federasyon bu konuda ne yapacak?

Geçen sene iyi bir sezon geçirmeyen hakem Atilla Karaoğlan, maçtaki yönetimi ile yine ümit vermedi. Takımlar arasındaki güç ve skor farkı hakemin hatalarını ön plana çıkarmadı.