Potada geçen haftanın en ilginç maçıTürk Telekom ile Büyükçekmece arasında oynadı. Uzatmaya giden oyunda Burak Gören, iki teknik faulle diskalifiye edildi. Kolay düdükler, peş peşe gelen beş fauller sonuçta etkiliydi. Ali Serkan Emlek, Fatih Arslanoğlu, Orhan Çağrı Hekimoğlu hakem üçlüsü öyle bir hata yaptı ki. Affedilir yanı yok. Eric’e yapılan faulu çaldılar. Sonra izleyip sportmenlik dışı faule çevirdiler. Eric değil Wiltjer atarken uyudular. İtiraz üzerine tekrar izleyip atışı iptal edip topu Türk Telekom’a verdiler. Oysa top ceza bütünlüğü gereği karşıda olmalıydı. Hepsini atladılar. Basiretleri bağlıydı sanki.

Ancak böyle açıklanır. Kuralı bilmeyecek halleri yok ya? Bu hata pahalıya patladı üçüne de. Beşer hafta ceza yediler. Hadi hakemler uyudu. Büyükçekmece’ye ne demeli? Teknik ve idari kadrosu, menajeri vs. bu işten ekmek yiyor. Biri kuralı bilse zamanında itiraz edilse beş kişiye kaybettikleri maç tekrarlanırdı. Onlar ayakta uyudu. Darüşşafaka, eksik Afyon’u Doğuş ve Andrews’un oyunu ve 16 üçlükle geçti. LH Fethiye 14 sayı geriden gelip Galatasaray’ı yendi. Petkim, Bursaspor’u rahat geçerken, Ege 22 sayı 10 ribaundla milli takıma mesaj yolladı.

Alperen’in yine çok iyi oynadığı maçta Beşiktaş Ormanspor’a uzatmada kaybetti. Bu dört takım ilk kez kazandı. Kazanamayan tek Beşiktaş kaldı. Karşıyaka 26 asistle topu paylaşıp Tofaş’ı deplasmanda yendi. Metecan yine dikkat çekti.

Ligde yerlilere şans veren Anadolu Efes, Bahçeşehir Koleji’ni Sertaç – Buğrahan ikilisiyle mağlup ederken zorlanmadı. Fenerbahçe, Gaziantep’te De Colo ve Brown’sız- Kokoskov’un rotasyonlarına karşın sorun yaşamadı.