HDP ile olan ilişkileri ve düşünceleri sorulduğunda “HDP üzerinden terbiye edilmeye çalışılıyoruz” diyor ya Meral Akşener…

Doğruyu söylemiyor…

Çünkü HDP üzerinden terbiye edilmeye çalışılmıyorlar, bizzat HDP’nin kendisi 6’lı masa ve İP’i terbiye ediyor…

Nasıl mı?..

***

Selahattin Demirtaş üzerinden HDP’den zılgıtı yer yemez Kılıçadaroğlu “Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız” açıklamasını yapmadı mı?

İP bu ayardan nasibini almadıysa, kahvaltı hayalleri gerçekleşecek diye mi terörist Demirtaş’ın serbest bırakılması vaadine karşı çıkmadı?

Yine başka bir zamanda HDP’den yükselen “Peki size nasıl güveneceğiz, nasıl yol yürüyeceğiz?” sorusuna, CHP’li Oğuz Kaan Sarıcı’yı koştur koştur gerekli güvenceleri sunması için HDP’lilerin yanına gönderilmesine neden İP’in gıkı çıkmadı, neden o CHP adına gitti masayı temsil etmiyor demediler?

Hepsi cevapsız sorular…

***

HDP'li Fatma Kurtulan’ın İP milletvekillerine verdiği ayar, “İyi Parti size söylüyorum; şu an koltuklarınızda HDP'nin ve PKK'ya gönül vermişlerin oylarıyla oturuyorsunuz!” sözleri karşısında dut yemiş bülbüle dönüşlerini hatırlatıp…

Bir başka cevapsız soru daha soralım…

Pervin Buldan “Cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak bakmıyorum” sözleriyle Akşener’in üstünü çizmesi sonrası Akşener’in “Başbakan olacağım” diye ortalara düşmesi demi tesadüftü?..

***

Daha üç gün önce…

HDP listesinden milletvekili olan TİP Genel Başkanı Erkan Baş katıldığı bir TV programında “Hiç kimse bu memlekette sosyalistlerin, solcuların, Kürtlerin, Alevilerin, kadınların, gençlerin, yoksulların oyunu çantada keklik görmesin. Böyle bir hata yapmama çağrısı yapıyorum, böyle bir hata yapmasınlar. Ama yaparlarsa o zaman biz aday çıkartırız. Biz sembolik bir aday çıkartmayız. Yani onlar bizim sözümüzü dinlemedi o yüzden aday çıkartıyoruz değil. Kazanamayacağına inandığımız, Türkiye’yi sağlıklı bir rotaya sokacağına inanmadığımız bir aday çıkartırlarsa, halka gideriz deriz ki, Türkiye’yi sağlıklı bir yere taşımak, geleceği sağlık bir şekilde inşa etmek için bu arkadaşımızı aday gösteriyoruz. Ve gösterdiğimiz aday ikinci tura kalır, buna yüzde yüz inanıyorum” sözleriyle masanın adayının kim olması gerektiği hakkında ayar üstüne ayar verdi.

6’lı masadan biri neden çıkıp bir cevap veremedi?

*** 

Çünkü bütün gündemleri HDP’nin tarif ettiği çizgide bir aday bulmaya kilitlenmiş durumda…

Bunun üzerini kapatmak için de “HDP üzerinden terbiye edilmeye çalışılıyoruz” diyerek HDP ile ilişkimiz yok numarası yaparak mazlumu oynuyorlar…

Bal gibi HDP ve can yoldaşları size ayar üstüne ayar veriyor, terbiye edilmediyseniz neden susuyorsunuz?